EXCLUSIV  Klaus Iohannis, cinci directive pentru PNL. Strategia de anihilare a PSD

[] []

03 dec 2019 / 16:41
Salveaza PDF Comentarii
Iohannis - Ploiesti
Iohannis - Ploiesti

Klaus Iohannis le-a trasat liberalilor cinci direcții de acțiune în lupta cu PSD, au confirmat pentru DCNews participanți la întâlnirea președintelui cu liderii PNL, în ședința Biroului Executiv al partidului.

Klaus Iohannis a declarat public că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial, iar PNL trebuie să acționeze astfel încât să-l îndepărteze ”de la butoane” pentru mai mulți ani. Cred în lupta anti-PSD a spus președintele.

În discuțiile la care presa nu a avut acces, președintele le-a trasat liberalilor cinci ”directive”, parte dintr-o strategie de anihilare a PSD:

-Remanierea guvernului să aibă loc până la sfârșitul luni februarie 2020.

-Alegerea primarilor să se desfășoare în două tururi.

-Președinții de Consilii Județene să fie aleși prin votul consilierilor.

-Să schimbe președintele Camerei și al Senatului cu oameni PNL sau din grupurile aliate. 

-Să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

 

Guvernul și grupurile parlamentare ale PNL vor aplica acecastă strategie prin toate mijloacele permise de Constituție: legi, ordonanțe de urgență sau asumarea răspunderii. De remarcat că președintele a insistat asupra necesității schimbării președinților PSD ai Camerei și Senatului cu oameni ”PNL sau din grupurile aliate”.

Această idee a fost reluată și în declarația pentru presă, în care președintele Klaus Iohannis a avertizat PNL că ”adversarul este PSD, nu USR”. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28