Jojo, dezvăluiri despre prima cursă Asia Express: „Am crezut că o să mor!”

Aseară, pe Antena 1, cele nouă cupluri care au acceptat provocarea sezonului 2 Asia Express au făcut primii pași în aventura vieții lor, pe Drumul Elefantului.

Sri Lanka, țară insulară din Oceanul Indian, a fost prima destinație și i-a trecut pe concurenți prin toate stările încă din primele momente. Șocul cultural, bariera lingvistică și bugetul de un dolar pe zi au fost umbrite de dorința fiecărui concurent de a-și depăși limitele: "E momentul pe care îl aștept deja de câteva luni de zile, momentul pe care mi l-am imaginat încă de când am privit primul sezon. Asta e momentul zero în care începe tot!", afirma Șerban Copoț.

După o cursă în care fiecare echipă s-a luptat din răsputeri să ajungă pe primul loc la linia de sosire, Cosmin Seleși și Șerban Copoț au fost cei care s-au bucurat de imunitate și de un avantaj în următoarea etapă, iar, deocamdată, nicio echipă nu a fost eliminată.

Cursă într-un ritm alert


Duminică seară, vedetele au ajuns în orașul Negombo, prima oprire din Sri Lanka. Cei 18 concurenți au fost cazați la un hotel, fără să știe că dimineața va veni cu o surpriză de proporții. Așa se face că au fost nevoiți să își predea telefoanele și banii la prima oră, ca apoi să urmeze cu strictețe instrucțiunile Ginei pentru a-și găsi rucsacurile Asia Express, amplasate în locuri iconice ale orașului: "Din acest moment nu mai este nimeni prietenul nostru!", a mărturisit Ana Morodan. Toți au început cursa într-un ritm alert, însă primul impact cu un oraș necunoscut și o cultură diferită i-a împiedicat pe mulți dintre ei să obțină o mașină, căci făceau autostopul pe partea greșită a drumului.

VEZI ȘI EXATLON, reacții fulger pe Facebook după înfrângere. Ce se scrie despre Kiriță

În cele din urmă, toate echipele au plecat spre prima misiune, iar instrucțiunile au venit și cu un indiciu important: doar primele trei echipe ce reușeau să îndeplinească proba și să ajungă la punctul de sosire aveau să se califice pentru o șansă în Proba Amuletei. Încă din prima întrecere, vedetele au luat contact cu o parte din cultura și obiceiurile indiene. Aceștia au avut de finisat o statuetă a Zeului Ganesha, de o importanță majoră în religia hindusă, și de confecționat o ghirlandă, după un model specific celor care sunt aduse ofrande acestei iubite zeități. Răbdarea, tactul și atenția la detalii le-au fost puse la încercare, iar după ce fiecare echipă a reușit să îndeplinească cerințele, au plecat spre primul punct de întâlnire cu Gina Pistol.

Primele trei echipe ajunse, Șerban Copoț și Cosmin Seleși, Ana Morodan și Teleșpan, Jojo și Paul Ipate au fost și cele care s-au calificat în Proba Amuletei, pentru 1000 de Euro și un avantaj în următoarea etapă. După ce au ales un elefant în funcție de "personalitatea" sa și au învățat cum să îi dea comenzi, au plecat într-o cursă contracronometru de îndemânare și logică. Pentru a câștiga, vedetele au fost nevoite să facă rost de piese de lemn cu ajutorul elefanților, apoi să le reasambleze rapid și corect într-un puzzle. Șerban, Ana și Jojo au fost cei care au direcționat animalele pentru a obține piesele, iar proba a fost una cu adevărat savuroasă, căci Ana Morodan a uitat indicațiile, iar Jojo s-a temut să nu cumva să fie aruncată de pe elefant.

Prima echipă ce a refăcut puzzle-ul și a poziționat statuia Zeului Ganesha în vârf într-un timp cât mai scurt a fost cea a lui Teleșpan și a Anei Morodan. Cei doi au câștigat Amuleta, dar și avantajul de a stabili ordinea plecării în cursă a celorlalte echipe, în funcție de o serie de sarcini: "Nu a fost un avantaj, ci un dezavantaj. Le îngreunezi situația și poate unii dintre ei o vor lua personal...", mărturisea Teleșpan. Șerban Copoț și Cosmin Seleși au fost "salvați" de câștigători, motiv pentru care au continuat competiția alături de ei, fără a mai fi întârziați de vreo sarcină: "Noi ne-am bucurat că nu am câștigat. Nu scapi cu aceste alegeri fără să îți faci dușmani.", au spus băieții.

Astfel, 7 echipe au rămas să îndeplinească o activitate, în funcție de ceea ce le-a fost atribuit, însă timpul destinat fiecărei mici misiuni a fost diferit. De la meditație, cărat lemne, la a uda Copacul Sacru, concurenții au petrecut între 4 și 22 de minute înainte de a porni către următoarea misiune.

Pe drum, echipele s-au văzut nevoite să apeleze iar la bunăvoința localnicilor, în încercarea de a găsi un acoperiș deasupra capului și o masă caldă. Prima noapte în Sri Lanka i-a făcut conștienți de faptul că bugetul de un dolar pe zi nu le poate asigura mai nimic și că totul în această cursă depinde de abilitatea lor de a se descurca în situații limită. O parte dintre ei au avut norocul de a întâlni familii de indieni extrem de ospitaliere, care nu doar că le-au oferit o cameră, ci și o cină tradițională. La polul opus, Ana Morodan și Teleșpan au căutat ore în șir și au fost pe punctul să renunțe, în vreme ce Marga și Iuliana, ce au descoperit în dormitorul lor o șopârlă, și-au dat seama că experiența Asia Express nu este sinonimă cu confortul. Nimeni nu a dormit sub cerul liber, iar prima încercare de a stabili o relație cu localnicii din Sri Lanka le-a oferit vedetelor o adevărată lecție de viață: "Dacă eu în prima zi trăiesc treaba asta și sunt atât de emoționat..mă întreb ce urmează.", afirma Paul Ipate.

Jojo: Am crezut că o să mor!


Cursa a reînceput la șase și jumătate dimineața, atunci când toate cele 9 echipe din cel de-al doilea sezon al reality show-ului au plecat spre ultimul punct de întâlnire al ediției, Poalele Stâncii Sigiriya. Supranumită și Stânca Leului, acest monument natural important din Sri Lanka face parte din tezarul UNESCO și cunoaște o istorie impresionantă, fiind vizitat de turiști din toată lumea. Până la a ajunge în vârf, acolo unde Gina Pistol îi aștepta, concurenții au schimbat nenumărate mașini, autocare, au mers și pe jos, doar pentru a realiza că până la steagul Asia Express aveau de urcat 1,200 de trepte. Stânca Sigiriya este amplasată la 200 de metri înălțime, motiv pentru care vedetele au avut de trecut și un adevărat test al anduranței: "Chiar nu știu cum am ajuns aici. Nu îmi explic cum am avut puterea asta.", afirma Bianca Drăgușanu. "A fost prea mult pentru mine, mă simt minunat că sunt în viață, că trăiesc. Am crezut că o să mor!"., adăuga Jojo.

Cosmin Seleși și Șerban Copoț au ajuns primii la punctul de întâlnire și s-au clasat în topul clasamentului, câștigând imunitate în această etapă. Tot ei au câștigat și suma de 100 de Euro, statutul de turiști în următoarea etapă și posibilitatea de a circula cu mașina două zile.

Cursa continuă diseară, de la 20:00, pe Antena 1, cu o nouă serie de misiuni pentru cele opt perechi de vedete care sunt în pericol de eliminare. Cine va continua competiția și din ce motive vor ceda aceștia rând pe rând, telespectatorii pot urmări luni seară, într-o nouă ediție Asia Express-Drumul Elefantului.

CITEȘTE ȘI Moment inedit la Românii au talent. Stevie nu mănâncă niciodată, dar înghite obiecte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel