”Isteria” Ralucăi Turcan era pregătită de două zile. PSD era să se împuște singur în picior cu ”arma” lui Duțu

rsz_1dutu[1]
rsz_1dutu[1]

”Are o armă. Cum e posibil să intre în Parlament cu o armă?”, a început să urle Raluca Turcan, la puțin timp după ce presa intrase la audierile Comisiilor de cultură. Ziariștii nu au auzit dezbaterile care au precedat incidentul și au ”nimerit” întâmplător peste o știre bombă.: un membru CNA, reprezentând PRM, a intrat cu o armă în Casa Poporului.

De fapt, scandalul era pregătit de două zile, mizându-se pe caracterul exploziv al lui Constantin Duțu, care urma să fie hărțuit cu acuzații dintre cele mai grave. Duțu își iese deseori din fire la ședințele CNA, cea mai tare replică pe care a folosit-o la adresa oamenilor lui Traian Băsescu fiind ”otravă nenorocită”, apelativ adresat Narcisei Iorga, fosta purtătoare de cuvânt a PD.

Luni, Opoziția a aflat că Puterea vrea să-l audieze pe Valentin Jurcan pentru un post de membru CNA. PSD a replicat, prin Olguța Vasilescu, că postul revine PSD, prin algoritmul politic ce asigură echilibrul în Consiliu. Social democrații așteptau de luni bune reînnoirea mandatului lui Grigore Zanc, singurul care expiră în acest an. PDL a anunțat membrii Comisiei de Cultură că nu e vorba de locul ce revine PSD, ci de înlocuirea lui Duțu,  de la PRM, a cărui incompatibilitate trebuia să fie hotărâtă în ședința de miercuri. Legal, sesizarea trebuia să vină de la ANI sau de la CNA, nu de la Cristian Rădulescu, sau alți șefi ai grupurilor parlamentare, dar aceaste aspecte de procedură oricum nu prea contează pentru Putere.

Cert este că PSD a sesizat pericolul și nu a accepta nicio negociere. Dacă Jurcan era validat, PDL ar fi putut bloca alte proceduri, câștigând un loc în plus la CNA, dacă că dosarul penal pe numele lui Duțu s-ar fi dovedit un simplu zvon. La momentul  audierilor, în sală era prezent și Mircea Toader, șeful grupului PDL de la Cameră și Cristian Rădulescu, ceea ce arată miza votului. Când a văzut că stratagema nu ține, Raluca Turcan nu mai putea spera decât la un scandal marca Duțu, pe care să-l speculeze ulterior în media. Ceea ce, fostul balerin a și executat.

Citeşte şi:

De ce Roberta Anastase n-a reușit să închidă Realitatea. Este Narcisa Iorga „otravă nenorocită”?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel