Irina Sârbu și Sorin Romanescu - „Colors of Brazil” la Castelul Peleș

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, de la ora 16:00, doi importanți reprezentanți ai jazz-ului românesc vă propun să vă bucurați de sonorități braziliene în cadrul Stagiunii „Sunetul muzicii”. Evenimentul este organizat la Castelul Peleș de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romania - UCIMR şi Muzeul Naţional Peleş.

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, de la ora 16:00, doi importanți reprezentanți ai jazz-ului românesc vă propun să vă bucurați de sonorități braziliene în cadrul Stagiunii „Sunetul muzicii”. Evenimentul este organizat la Castelul Peleș de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romania - UCIMR şi Muzeul Naţional Peleş.

Și în această toamnă, un concert jazz de excepție este programat în Stagiunea „Sunetul Muzicii”. La Sala de muzică a Castelului Peleş, îi veți putea asculta pe doi dintre cei mai valoroși reprezentați ai genului din țara noastră: Irina Sârbu - voce și Sorin Romanescu – chitară.

Irina Sârbu este astăzi un artist recunoscut de critica de specialitate și îndrăgit de marele public. Cariera tinerei interprete se construieșie ascendent de la un concert la altul, repertoriul se diversifică și se îmbogățește. Calitatea vocii, timbrul special și inconfundabil, bogația imaginației improvizatorice, performanța în acrobație vocală au impus-o definitiv printre cei mai buni vocaliști români de jazz. A concertat atât în țară cât și în străinătate – New York, Washington, Paris, Atena, Madrid, Viena, Venetia, Bruxelles, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Milano - în recitaluri de club sau la festivaluri naționale și internaționale de jazz. Este și membră a proiectului Ethnotic Project, primul album al trupei câștigând în anul 2016 premiul "CD-ul etnojazz al anului 2015" la Gala Premiilor Jazz.

Sorin Romanescu este unul dintre cei mai importanți chitariști de jazz la ora actuală. Personalitatea sa muzicală nu se limitează insă doar in zona jazz-ului și improvizației. A fost basist in trupa Sarmalele Reci, a colaborat cu coregrafi de dans contemporan,  a susținut concerte de muzică contemporană în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale,  iar de mai mulți ani este colaborator permanent al cantautorului Alexandru Andrieș. Compozitor și producător, numele său este legat de campanii publicitare, precum și de filme documentare sau artistice. Pentru muzica filmului "Câini" a primit Premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. Activitatea sa ca muzician de jazz acoperă o perioadă indelungată, începând cu anii 90. Este colaborator sau co-autor în proiecte muzicale care însumează peste 20 de albume.

Stagiunea „Sunetul Muzicii” este o inițiativă a UCIMR și Muzeul Național Peleș, un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali din România, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România în cele peste 100 de concerte organizate anual. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni, în această Stagiune s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel