Iohannis, lovitură pentru Cioloș

Președintele Klaus Iohannis i-a dat o lovitură grea fostului său premier, Dacian Cioloș, cu o lună înainte de alegerile din PNL. USR, care și-a bazat campania electorală pe susținerea lui Dacian Cioloș, este pus, de asemenea, în încurcătură. Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, a postat o reacție asemănătoare cu a lui Klaus Iohannis.

În cursul dimineții, președintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook o reacție privind incendiul din clubul Bamboo. Pagina de socializare este aproape o pagină oficială pentru politicienii de Dreapta, după ce s-a acreditat ideea că președintele Iohannis a câștigat lupta din 2015 datorită rețelei de socializare. Tehnocrații, la rândul lor, au dat prioritate publicului de Facebook, care i-ar fi adus la putere, postând pe rețeaua lui Zuckenberg îniante de a da cominicate oficiale pe site-urile ministerelor pe care le conduceau.

În ceea ce privește Bamboo, președintele a reproșat autorităților noul dezastru din club. ”Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol”. 

Dacă în cazul Colectiv, președintele Iohannis, PNL, USB și așa numita societate civilă au cerut demisia premierului Victor Ponta, se înțelege clar că nici guvernul Cioloș nu a reușit să aplice legile, regulile etc.

Cioloș a condus România mai bine de un an după incendiul de la Colectiv, făcându-și un titlu de glorie din măsurile care previn repetarea unei astfel de tragedii. 

Guvernul Grindeanu a fost învestit de două săptămâni și nu a apucat să-și instaleze echipa în instituțiile de control, deci reproșurile prezidențiale, dublate de o postare asemănătoare a Ralucăi Turcan, lovesc direct în Cioloș. 

P.S.

1. Ar mai fi ieșit tinerii frumoși și liberi în stradă să ceară demisia lui Cioloș, dacă PSD nu câștiga la dublu, față de PNL, și președintele reușea să-și repună în funcție guvernul?

2. ONG-iștii care luptă pentru independența Justiției, îi vor reproșa astăzi lui Klaus Iohannis că s-a antepronunțat, când a indicat nereguli și încălcări ale legii înainte ca ancheta măcar să înceapă? Așa cum au făcut cu Ion Iliescu, când a amintit de drepturile chiriașilor, în opoziție cu cele ale proprietarilor? Că sunt aceeași oengiști, chiar dacă unii, pentru ceva vreme, au trecut și pe la guvernare, într-o formă sau alta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel