În Darvaza există ”poarta iadului”, un crater de gaz care arde fără oprire de aproape 50 de ani

Sursa Foto YouTube Fearless & Far
Sursa Foto YouTube Fearless & Far

În deșertul Karakum din Asia există unul dintre cele mai incredibile locuri de pe planetă. Ei o numesc poarta spre iad și strălucirea ei este vizibilă în noapte de la kilometri distanță.

Există o credință răspândită printre localnici că este un loc supranatural, dar, în realitate, Darvaza este doar rodul lăcomiei umane.

Ei o numesc poarta spre iad, unde flăcările Pământului ard pentru eternitate. Darvaza este unul dintre cele mai înfricoșătoare și mai fascinante situri de pe planetă, care în mod inevitabil poartă cu el o aură de loc supranatural. 

Dar, deși pare să fi fost acolo de la începutul timpurilor, originea sa datează de doar 50 de ani. La începutul anilor 1970, Guvernul sovietic căuta petrol, într-o perioadă în care încă nu se credea în energiile regenerabile, potrivit OGHA.

Geologii și muncitorii au început astfel să foreze în deșertul Karakum, lângă un mic sat din Turkmenistanul de astăzi. Dar, în loc să se scufunde în râvnita gaură de petrol, foratorii au lovit un buzunar de gaz natural.

Pământul s-a prăbușit brusc, târând cu el toate echipamentele sub pământ. Ziarele vremii nu raportau nicio victimă în accident, dar nu se poate exclude ca cineva să fi murit în lunile sau anii următori din cauza gazelor otrăvitoare eliberate în atmosferă. 

Incendierea craterului

Pentru a evita noi accidente și pentru a salva sătenii, s-a luat deci în grabă decizia de a da foc craterului, în speranța epuizării tuturor gazelor prezente în peșteră. Calculele au fost din nou greșite: gazul nu s-a epuizat deloc în scurt timp și, într-adevăr, din acea zi de acum 50 de ani, craterul Darvaza arde și astăzi continuu.

Astfel s-a răspândit printre localnici credința că Darvaza este din toate punctele de vedere poarta iadului, locul din care se înalță spre cer flăcările damnaților, rezistente chiar și la cel mai rece frig al nopții.

O legendă care nu se abate prea mult de la realitate, întrucât acest crater de gaze naturale nu este altceva decât rodul lăcomiei oamenilor, care în loc să învețe să aprecieze frumusețile acestui paradis, au decis să-l transforme încă o dată într-un iad de foc și flăcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel