Împărțirea județelor, după ruperea USL. Alianța cu cele mai multe CJ este...

În eventualitatea ruperii USL, un partid aflat în Opoziție ar deveni un arbitru extrem de important pentru obținerea majorității în Consiliile Județene. PSD ar face majoritate în 24 de CJ, iar PNL-PDL, în 31 de CJ, în cazul în care celor două tabere li s-ar alătura membrii PPDD, potrivit calculelor întocmite de Daniel Fenechiu, liderul deputaților PPDD.

„În situația în care între PPDD și PSD ar interveni o alianță pe CJ-uri, sunt 24 de județe în care PSD împreună cu PPDD ar avea majoritatea. În situația unei alianțe intre PNL-PDL și PPDD, vorbim de 31 de județe. Noi credem că în ipoteza în care vom lua decizia de a constitui o majoritate la nivel național în CJ-uri, vom merge pe o variantă - să lucrăm în bloc pe aceste județe, pentru a eficientiza acțiunea noastră și să putem să impunem în cât mai multe județe punctele aflate pe agenda PPDD-ului”, a spus Daniel Fenechiu pentru pesurse.ro.

PPDD ia în calcul o alianță

Conform acestuia, nici PSD, nici PNL nu pot face majorități fără PPDD în 18 Consilii Județene.

În acest context, Daniel Fenechiu a declarat că formațiunea din care face parte va lua în calcul constituirea unei alianțe la nivel național cu PNL sau cu PSD.

„În perioada imediat următoare, conducerea PPDD va lua în discuție constituirea unei alianțe naționale la nivelul Consiliilor Județene. În momentul actual există 17 Consilii Județene, plus CGMB, unde în ipoteza spargerii USL, nu se poate constitui o majoritate fără PPDD. Fie PSD+PC, fie PNL+PDL, ca să obțină majoritățile, au nevoie, în mod obligatoriu, de susținerea grupurilor de consilieri ale PPDD”, a mai transmis Daniel Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel