Grătar deasupra... vulcanului. Locaţie inedită găsită de un restaurant

Restaurantul spaniol „El Diabolo/ Diavolul“ din Lanzarote, Insulele Canare, îşi tentează clienţii cu preparate pregătite cu ajutorul aerului cald şi vaporilor fierbinţi, degajate de un vulcan care nu a mai erupt din 1824.

Angajaţii restaurantului „El Diabolo/ Diavolul“ frig carnea comandată de clienţi pe un grătar aflat deasupra unui vulcan inactiv, la care s-a ajuns prin săparea unei gropi în pământ. Căldura geotermală permite gătirea diverselor timpuri de carne la 450-500 de grade Celsius. Arhitecţii angajaţi de restaurant au folosit nouă straturi de rocă vulcanică (bazalt) ca să construiască grătarul, peste care este aşezat un grilaj din fontă.

Nimeni nu riscă nimic

Managerul restaurantului, Julio Padron, a declarat pentru postul american de televiziune CBS că bizara metodă de gătit este sigură şi că nu există niciun risc pentru sănătate. Acesta a precizat că au consultat mai mulţi oameni de ştiinţă şi vulcanologi pentru a nu exista niciun dubiu în acest sens.

Pe ferestrele restaurantului poate fi admirat peisajul care te face să te gândeşti la planeta Marte, specific Parcului Naţional Timanfaya. Aici se află Montañas del Fuego (Munţii de Foc), care s-au format între 1730 şi 1736, când peste 100 de vulcani, acoperind o suprafaţa de peste 150 de kilometri pătraţi, au erupt şi au devastat aceasta parte a insulei. Ultimele erupţii au avut loc în anul 1824, însă zona are aspectul unui loc din altă lume, fiind declarată, în 1968, parc naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel