Grădinărit, efecte asupra copiilor. Explicațiile unui psiholog

Rodica Mitu / 27 apr 2019 / 17:18 Salveaza PDF Comentarii
Grădinărit, efecte asupra copiilor. Explicațiile unui psiholog
Grădinărit, efecte asupra copiilor. Explicațiile unui psiholog

Grădinăritul are efecte pozitive asupra copiilor.

„Știința spune că există avantaje majore pentru grădinăritul cu copii", este una dintre ideile de început ale unei postări pe romper.com, un blog deținut de Bustle Digital Group.

Potrivit sursei citate, studiile au demonstrat că expunerea la bacterii când copiii se joacă în aer liber și se murdăresc îi ajută la construirea unui sistem imunitar sănătos.

Grădinăritul, formă de ameliorare a stresului pentru copii

 

Deborah Zlotnik, psiholog la Asociația Children's National, susține că, în vremurile digitale pe care le trăim, grădinăritul poate fi privit ca o formă de ameliorare a stresului:

„Cercetările arată că conectarea cu natura are efecte profunde asupra bunăstării psihologice prin creșterea emoțiilor pozitive și reducerea stresului. (...) Deoarece copiii și adolescenții se concentrează adesea asupra electronicii și a social media, grădinăritul poate fi o modalitate excelentă de a se angaja într-o activitate prosocială pozitivă. Atunci când copiii s-au angajat în activități plăcute, aceștia sunt mai în măsură să se ocupe de alți factori de stres și pot să-și reglementeze mai bine emoțiile", susține Deborah Zlotnik, potrivit sursei citate, scrie DC MEDICAL. 

Continuarea AICI.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29