Gospodinele cu experiență țin o periuță de dinți lângă mașina de spălat: un truc util, pe care îl vei încerca și tu

Gospodinele cu experiență țin o periuță de dinți lângă mașina de spălat - un truc util, pe care îl vei încerca. Sursa - Pexels
Gospodinele cu experiență țin o periuță de dinți lângă mașina de spălat - un truc util, pe care îl vei încerca. Sursa - Pexels

Dacă periuța de dinți este uzată, nu trebuie să o aruncați imediat. Ea vă poate servi în continuare în gospodărie. 

Gospodinele cu experiență păstrează o periuță de dinți veche lângă mașina de spălat. Vă sugerăm să aflați de ce fac asta. O periuță de dinți care s-a uzat vă poate ajuta să curățați petele de pe haine, înainte de a le băga în mașina de spălat. Periuțele de dinți sunt ideale pentru îndepărtarea petelor mici.

Pentru a face acest lucru trebuie, mai întâi, să umeziți pata de pe haină și apoi să aplicați pe ea un agent de îndepărtare a petelor. Udați periuța de dinți în apă și începeți să frecați pata. Haina trebuie pusă apoi în mașina de spălat.

Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie: un truc aparent banal, dar eficient

Periuțele de dinți, folosite pentru îndepărtarea petelor, trebuie ținute întotdeauna lângă mașina de spălat, astfel încât să fie mereu la îndemână.

 

BONUS. Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină

Mașina de spălat este, fără îndoială, aparatul electrocasnic folosit cel mai mult, fiind și foarte util, deoarece nu mai suntem nevoiți să spălăm manual hainele, așa cum făceau bunicile noastre. 

Mașina de spălat ne-a schimbat complet obiceiurile, permițându-ne să economisim timp. În același timp, hainele noaste sunt spălate mai repede și mai bine. Dar trebuie să știți că pentru ca mașina de spălat să funcționeze mai bine trebuie să o întreținem.


Pune câteva picături de ulei pe un burete și șterge robinetul: așteaptă câteva minute și vei vedea o magie!

În primul rând, trebuie să evităm formarea mucegaiului, care se formează ușor atât în sertarul pentru detergent, cât și în garnitură.  Dar asta nu este singura problemă pe care o poți întâlni.

De fapt, în mașina de spălat apar deseori mirosuri neplăcute. Pentru a le evita, nu închideți ușa mașinii de spălat imediat după spălare. Interiorul este umed și trebuie să se usuce. Același lucru este valabil si pentru garnitură. 

Geamuri, curate în câteva minute, chiar și după ploaie: trucul folosit de gospodinele cu experiență 

Un alt lucru foarte important este să nu lăsați niciodată hainele murdare în cuvă cu câteva zile înainte de a porni mașina de spălat. Acest lucru stimulează apariția mirosurilor neplăcute. Mai bine le puneți în coșul de rufe și le introduceți în cuvă doar în momentul spălării.

În sfârșit, pentru a avea mereu rufe parfumate, poți crea un parfum pentru mașina de spălat. Va fi suficient să luați o sticlă cu pulverizator, să puneți apă demineralizată și să adăugați o jumătate de lingură de ulei esențial, de exemplu, de lavandă.

Patru greșeli pe care le faceți atunci când dezghețați carnea: ar trebui să le evitați, ca produsul să nu se altereze

Pulverizați-l în cuva mașinii de spălat și lăsați ușa deschisă pentru ca uleiul să se evapore. Va parfuma toată încăperea.  Aceste mici trucuri vă vor permite să aveți întotdeauna hainele curate și mașina de spălat - parfumată.

BONUS. Mirosul neplăcut din încălțăminte poate fi eliminat ușor cu câteva ingrediente: le ai în casă și sunt ieftine

 

Mirosul neplăcut de pantofi este o problemă foarte frecventă. După o zi întreagă de muncă, încălțămintea emană un miros urât.

Trebuie să vă faceți griji nu doar pentru miros, ci și pentru bacteriile care îl creează. La urma urmei, ele pot provoca infecții. Ei bine, există mai multe moduri excelente care combat mirosul urât. Majoritatea dintre noi avem acasă produsele de care aveam nevoie pentru a rezolva problema.

În primul rând, merită să spunem că, pe piață, există multe produse cu care puteți face față problemei. Vorbim despre deodorantele pentru pantofi, care fac o treabă bună în îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Există, pe piață, și soluții cu proprietăți antibacteriene. 

Ai făcut dulceață și oala s-a ars? Cu aceste ingrediente, dulceața arsă va fi eliminată rapid  

Dacă nu doriți să cumpărați aceste soluții gata făcute din magazine sau nu sunteți un fan al substanțelor chimie, puteți opta pentru soluții alternative. Cu ajutorul mijloacelor improvizate, veți elimina problema.

Oțetul este cel mai eficient remediu, pe care îl aveți acasă. Pentru a elimina mirosul neplăcut, trebuie să ștergeți interiorul pantofilor cu un prosop de hârtie, înmuiat în oțet. Apoi trebuie doar să așteptați până când pantofii se usucă.

Puteți pune și puțin bicarbonat în interiorul pantofilor, apoi stropiți-l cu oțet. Dioxidul de carbon eliberat va ucide bacteriile. Dar după o astfel de procedură, cel mai bine este să uscați și să ventilați pantofii cel puțin o zi.

Pune câteva picături de ulei pe un burete și șterge robinetul: așteaptă câteva minute și vei vedea o magie!

Ceai și cafea.  De asemenea, puteți folosi ceai și cafea ca odorizant. Pune o mână de boabe de cafea în pantofii sport pentru toată noaptea și mirosul urât va fi eliminat. Și pliculețele de ceai absorb bine umezeala și mirosurile. Dimineața pantofii vor fi ca noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel