Generalul Daniel Petrescu, noul şef al Statului Major din România

CSAT va aviza miercuri, 27 noiembrie, numirea noului şef al Statului Major al Apărării, în persoana generalului Daniel Petrescu, care în acest moment ocupă funcţia de locţiitor, după ce Nicolae Ciucă a preluat funcţia de ministru al Apărării. 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte miercuri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a şedinţei figurând propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe anul 2019, avizarea numirii noului şef al Statului Major al Apărării, precum şi obiectivele României la reuniunea NATO, care va avea loc în decembrie la Londra.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Administraţia Prezidenţială, şedinţa CSAT va avea loc de la ora 16,00, iar pe agendă figurează subiecte referitoare la: obiectivele României la Reuniunea aniversară a şefilor de stat şi de guvern din NATO (Londra, 3 – 4 decembrie), planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2020, propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe anul 2019, programul de activitate a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2020, precum şi avizarea numirii în funcţia de şef al Statului Major al Apărării.

Generalul Daniel Petrescu, noul şef al Statului Major 

Generalul-locotenent Daniel Petrescu îndeplinește funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din august 2019. În perioada 2017-2019 a îndeplinit funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE).

Experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații.

Sursa Foto: Facebook Headquarters Multinational Division South East: HQ MNDSE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel