'Fruct de fistic' din Ungaria, câștigătoarea Campionatului Mondial de Înghețată / Video

Un bărbat din Italia a vrut să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un bărbat din Italia a vrut să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Specialitatea ''Fruct de fistic'', realizată de Adam Fazekas din Budapesta, a fost aleasă joi seară cea mai bună îngheţată din lume de un juriu format din 11 experţi în cadrul Campionatului Mondial de Îngheţată desfăşurat în oraşul italian Bologna, informează DPA.

Fazekas a uluit juriul cu gustul preparatului său, dar şi cu filmul video de prezentare, au scris vineri organizatorii Gelato Festival World Masters.

VIDEO:

Cine a ocupat locul 2 și locul 3

Premiul al doilea i-a revenit lui Carlo Guerriero, din oraşul-port spaniol Cadiz, care a preparat o îngheţată în culori strălucitoare botezată Cremoso al Vino Oloroso.

Medalia de bronz i-a revenit lui Marco Venturino, din Varazze, un oraş de pe coasta nordică a Italiei, care a prezentat în faţa juriului o îngheţată cu un aspect relativ mai simplu, denumită Bocca di Rosa.

32 de creatori internaţionali de îngheţată au participat la Campionatul Mondial de Înghețată



La competiţie au luat parte 32 de creatori internaţionali de îngheţată. Organizatorii concursului au petrecut patru ani luând parte la sute de evenimente de pe întreg globul şi au selectat finaliştii din circa 3.500 de candidaţi. 

Înghețată de casă din DOAR două ingrediente. Gata în 10 minute

În doar 10 minute, cu două ingrediente poți prepara o super-înghețată cremoasă și delicioasă, cu puține calorii. 

Ai nevoie de:

2 lingurițe unt de arahide

4 banane mari coapte

Mod de preparare:

Curăță bananele de coajă, taie-le rondele, pune-le într-un vas și apoi direct în congelator. Lasă-le la înghețat aproximativ două ore.

Pune bananele în blender și mixează-le până capătă o textură cremoasă de înghețată. Când pasta devine moale, adaugă untul de arahide și mai amestecă un pic, cât să se combine aromele. Asta este tot! 

Care este diferența dintre înghețată și gelato. Cu siguranță nu te-ai fi gândit

Tu știi care este diferența dintre înghețata clasică și gelato? Există câteva aspecte de luat în seamă. "Gelato" înseamnă în limba italiană "o înghețată foarte puțin aerată". Acest desert se pregătește diferit și este considerat de italieni superior înghețatei artizanale, atât ca textură, cât și ca gust.

Îngheţata conţine mai multă smântână decât lapte, în timp ce în gelato predomină cantitatea de lapte integral. De asemenea, înghețata conține cel puțin 10% grăsime, în timp ce gelato conține între 5-7%.

Îngheţata este un desert înghețat realizat din lapte, zahăr, frişcă sau smântână și ouă. La acestea se adaugă diferite arome: ciocolată, vanilie, caramel sau fructe. Ingredientul-cheie îl reprezintă produsele lactate deoarece, cu cât acestea sunt mai grase, cu atât înghețata va fi mai cremoasă. Toate ingredientele se amestecă folosind un mixer până când se obține o cremă. După ce crema este răcită, ea este amestecată la viteze mari pentru a prinde în compoziție cât mai mult aer și pentru a-și mări volumul.

Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel