Fotografii din Perlora, orașul ”fantomă” din Spania. A fost construit pentru ca muncitorii să se bucure de vacanțe subvenționate la mare

Credit: Joaquin Gomez Sastre via Reuters Connect
Credit: Joaquin Gomez Sastre via Reuters Connect

În continuare, deși în paragină, acest orășel de vacanță atrage, în fiecare vară, turiști. 

Ciudad Residencial Perlora este un complex turistic din orașul Perlora (Carreño, Asturias), în funcțiune din 1954. A fost important între anii `60 - `80. În anii `90, complexul a înregistrat o scădere a numărului de vizitatori și de atunci a început abandonarea progresivă. Complexul se află în prezent într-o stare de semi-abandon, dar continuă să atragă vizitatori, sportivi și locuitori ai zonei, mai ales vara, care vin să se bucure de plajele și zonele sale de recreere.

Credit: Joaquin Gomez Sastre via Reuters Connect

Perlora Ciudad de Vacaciones a fost construit ca un oraș de vacanță, după cum arată și numele, fiind o stațiune construită de regimul franchist pentru ca muncitorii din Spania să se poată bucura de vacanțe subvenționate la mare.

Complexul a fost închis oficial în 2005. De atunci, mai multe clădiri s-au prăbușit sau au fost dărâmate. Însă, când soarele strălucește și vara își intră-n drepturi, acest oraș fantomă suprarealist revine la viață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel