Fotbalist filmat când îşi bate pisica. Peste 100.000 de oameni cer să fie judecat

Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels

O petiţie semnată de peste 100.000 de oameni cere judecarea în instanţă a fotbalistului filmat când îşi bate pisica. 

 O petiţie care solicită acţiuni în justiţie împotriva fotbalistului francez al lui West Ham United, Kurt Zouma, după ce o înregistrare video în care el îşi loveşte pisica a fost dezvăluită marţi, a adunat deja peste 100.000 de semnături până miercuri la prânz în Marea Britanie, transmite AFP.

Textul în franceză şi engleză, numit "Urmăriţi-l pe Kurt Zouma şi duceţi-i imediat toate animalele în siguranţă!", postat pe platforma change.org, avea 118.500 de semnături cu puţin timp înainte de ora 12:00 GMT, scrie Agerpres.

"În Marea Britanie avem legi împotriva abuzului asupra animalelor, legi care ar trebui să se aplice tuturor, bogaţi sau săraci, celebri sau nu! Facem apel la Poliţia Metropolitană şi RSPCA (Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale - n. r.) să-i cerceteze şi să-i trimită în judecată de urgenţă pe autorii acestei fapte odioase", potrivit textului petiţiei.

CLIPUL VIDEO CU FOTBALISTUL CARE ÎŞI BATE PISICA POATE FI VĂZUT AICI - ATENŢIE, IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL

Zouma a jucat marţi seară pentru echipa sa



Textul a avut un succes şi mai mare după decizia foarte controversată a clubului londonez de a-l folosi pe Zouma în meciul de campionat de marţi seară împotriva lui Watford.

Antipatizat acum de suporteri, inclusiv de unii ai echipei sale, Zouma a fost huiduit pe întreaga durată a partidei, iar când a căzut după ce a fost faultat de un adversar, iar unii fani au scandat "Iată ce simte pisica ta".

"Iubesc mult animalele", a asigurat antrenorul lui West Ham, David Moyes, care a apărat decizia sa de a-l titulariza pe fundaşul francez, explicând că trebuie să-i trimită pe cei mai buni jucători ai săi. "Ciocănarii" luptă pentru calificarea în Liga Campionilor.

Acest caz a ajuns până la primarul Londres, Sadiq Khan, care a calificat drept "vrednice de dispreţ" faptele lui
Zouma şi s-a arătat "dezamăgit" de antrenorul şi oficialii lui West Ham.

"Ştiu cât de importante pot fi trei puncte, şi eu sunt suporterul unei echipe, însă ar fi trebuit să arate fermitate şi să-l suspende pentru meciul de aseară", a declarat edilul pentru Sky News. El a criticat mesajul implicit trimis "tinerilor (care) văd că un jucător din Premier League scapă basma curată în ciuda unei atitudini inacceptabile".

Unul dintre sponsorii lui West Ham, firma Experience Kissimmee, a anunţat că va revedea legăturile sale financiare cu clubul.

"A fost supărător să vedem că jucătorul Kurt Zouma a fost titular aseară la West Ham", a scris firma pe contul său de Twitter, afirmând că a cerut lămuriri clubului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel