Formula matematică prin care un român a câștigat de 14 ori la loto

foto pixabay
foto pixabay

Matematicianul Ștefan Mandel a reușit să câștige de 14 ori la loterie de-a lungul timpului. 

Românul, stabilit în Australia, și-a folosit pasiunea pentru numere pentru a crea o formulă unică, aproape ideală, care l-a ajutat să câștige la loterie de 14 ori. Înainte de a se muta în Australia, el a lucrat ca economist în țară. A reușit să câștige un premiu la loto, bani pe care i-a folosit pentru a se muta din România. 

În Australia, și-a dedicat timpul pentru a obține o formulă care să-l ajute să câștige și mai mulți bani. Acolo, șansele de a obține jackpot-ul erau una la 76.767.600, după cum arăta sistemul. Când a luat două bilete, Mandel și-a dublat șansele – două la 76.767.600. Acela a fost momentul în care românul s-a întrebat dacă ar fi posibil să facă toate combinațiile și, anume, 76.767.600 de șanse din tot atâtea.

Analizând sistemul de loterie din Australia, românul a observat că, la anumite trageri efectuate, de multe ori premiul pus în joc depășea cu mult costul de achiziție a oricărei combinații posibile de numere. Din acest motiv, el și-a dorit să cumpere fiecare bilet de combinații, motiv pentru care a început să caute investitori, pe care i-a convins cu ușurință că este ”risc zero”. 

După 12 victorii la loterie, scrie Daily Mail, autoritățile australiene s-au sesizat. Chiar dacă nu făcea nimic ilegal, s-a considerat că schema ”Mandel” nu este în spiritul jocului, astfel că statul a schimbat legea special pentru a-l bloca pe român. În scurt timp, a devenit ilegal ca un jucător să cumpere toate combinațiile de bilete de loterie, citează Digi World.

Blocat în Australia, se pare că românul a plecat în SUA, unde existau 7,1 milioane de combinații. Prețul unui bilet era de un dolar. A continuat să atragă investitori - chiar mii, în special din Australia, unde aveau deja încredere în el. În 1992, a reușit să cumpere fiecare bilet la loterie din Virginia. Premiul ajunsese la 27 de milioane dolari. A reușit să câștige mai multe premii, însumând 30 de milioane de dolari. 

Cum funcționează formula ”Mandel”: calculează numărul combinațiilor posibile, găsește loteriile care oferă premiu jackpot de cel puțin 3 ori mai mare decât numărul de combinații posibile, găsește o modalitate de a face rost de bani pentru toate combinațiile posibile, cumpără un bilet pentru fiecare combinație posibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel