Folosește un șampon ieftin în viața de zi cu zi: trucurile gospodinelor cu experiență

Folosește un șampon ieftin în viața de zi cu zi - trucurile gospodinelor cu experiență. Sursa - Pexels
Folosește un șampon ieftin în viața de zi cu zi - trucurile gospodinelor cu experiență. Sursa - Pexels

Gospodinele cu experiență cumpără, din când în când, produse cosmetice ieftine, dar nu le folosesc pentru îngrijirea părului sau a tenului.

Un produs ieftin, care poate fi foarte util în multe situații, este șamponul.  

Pensule și bureți pentru machiaj. Femeile au un „arsenal” de pensule și bureți pentru aplicarea machiajului. Deoarece intră în contact direct cu pielea, bureții și pensulele au nevoie de îngrijire specială. Dacă nu le curățați în mod regulat, pe ten pot apărea coșuri.

Soluția ideală ar fi să folosiți un șampon ieftin pentru a le spăla. De asemenea, cu un șampon ieftin puteți spăla și peria de păr.

Miros urât în casă? Cumpără două plante ieftine, cu un parfum încântător și problema va rămâne o amintire

Instalații sanitare. Peria de toaletă trebuie curățată corespunzător pentru a scăpa de flora patogenă. Pentru acest lucru, gospodinele folosesc, în proporții egale, înălbitor și șampon pentru păr. Cu această abordare, peria de toaletă va rămâne întotdeauna curată.

Țesături care necesită îngrijire specială. Dacă garderoba ta conține articole din țesături delicate, atunci nu le poți spăla cu detergent obișnuit. Cea mai bună soluție este să turnați câteva linguri de șampon direct în cuva mașinii de spălat.  Șamponul va îndepărta perfect petele și nu va dăuna țesăturilor delicate.

Înlocuiți imediat șamponul cu acest ingredient și veți avea rezultate uimitoare: părul va fi mătăsos și lucios

Dacă faceți ordine în apartament, nu este nevoie să folosiți substanțe chimice dure. Mai bine, folosiți șampon în loc de detergent. Produsul are un potențial de curățare destul de bun, deci poate fi util și la curățarea casei.

 

BONUS. Înainte de a porni cuptorul trebuie să faci asta: adio facturi mari la energie 

 

În bucătăria fiecărei gospodine există un cuptor. Acest aparat electrocasnic, util pentru mii de rețete, nu poate lipsi într-o bucătărie.

Putem folosi mici trucuri pentru a nu consuma prea multa energie, atunci când gătim în cuptor.  Acest aparat electrocasnic consumă multă energie. Există, totuși, o funcție, cu care poate nu toată lumea este familiarizată, dar care permite economii considerabile. 

Adăugați acest ingredient în chiftele: doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

Dacă aparatul dumneavoastră are și opțiunea „aerisit”, atunci vă permite să utilizați căldura de convecție pentru a încălzi alimentele, iar acest lucru scurtează timpul de gătit. În acest fel, consumul de energie va fi semnificativ mai mic, deoarece cuptorul rămâne mai puțin timp aprins și consumă mai puțină energie electrică.

Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele

Există și alte modalități de a economisi bani, atunci când gătim în cuptor. Printre celelalte metode de economisire, se regăsește și cea legată de evitarea utilizării funcției de preîncălzire. Acest proces, de fapt, consumă multă energie electrică. Cuptorul poate fi pornit maximum cu zece minute înainte de a introduce alimentele. 

De asemenea, trebuie să evitam deschiderea cuptorului când este aprins. Știți de ce? Pentru că prin deschiderea ușii, vom dispersa căldura și cuptorul va avea nevoie de energie suplimentară pentru a reveni la temperatura prestabilită. Pe scurt, vom înregistra doar o risipă inutilă de energie electrică.

Cea mai delicioasă cină: orez cu fructe de mare și lapte de cocos

Utilizarea cronometrului poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a economisi. În acest caz, vom evita  arderea mâncării și irosirea inutilă a energiei.

De asemenea, este util să opriți cuptorul înainte de a suna temporizatorul. De ce? Pentru că în acest fel, cuptorul va folosi căldura pe care a acumulat-o anterior pentru a găti mâncarea. Toate acestea trucuri te ajută să eviți risipa de energie electrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel