Folie de aluminiu și sare: o combinație uimitoare, care rezolvă multe probleme din casă

Folie de aluminiu și sare, combinația care rezolvă multe probleme din casă. Sursa foto: freepik.com
Folie de aluminiu și sare, combinația care rezolvă multe probleme din casă. Sursa foto: freepik.com

Multe obiecte din casă, cum ar fi tacâmurile de argint și bijuteriile, necesită o curățare amănunțită și o îngrijire specială. 

De asemenea, călcarea hainelor și curățarea cuptorului nu sunt întotdeauna sarcini plăcute. Cu toate acestea, ai aliați valoroși în bucătărie care îți vor face viața mai ușoară.

Nimănui nu-i place să vadă cum ruginesc și se oxidează obiectele de argint din casă. Cu toate acestea este dificil să scapi de rugina de pe tacâmurile de argint. După ce își vor recăpăta strălucirea, tacâmurile și articolele din argint vor arăta ca și când abia au fost cumpărate.

De obicei, folosești produse de curățare dedicate obiectelor din argint. Aceste produse sunt eficiente, însă sunt scumpe și conțin substanțe chimice dure. Dacă ai căutat o soluție alternativă, tocmai ai găsit-o!

Casa și hainele nu vor mai mirosi a mâncare prăjită. Iată soluția la care apelau bunicile noastre

Știi că poți lustrui argintul cu un amestec exploziv? Pentru asta vei avea nevoie de sare, bicarbonat de sodiu și folie de aluminiu. Se știe că primele două ingrediente luptă împotriva ruginii, albesc și elimină petele.

Cât privește folia de aluminiu, aceasta este foarte eficientă pentru a reda strălucirea obiectelor de argint.

Iată ce pași trebuie să urmezi 

Pune într-un recipient folie de aluminiu (de două ori mai lungă decât fundul recipientului), două linguri de sare grunjoasă, o lingură de bicarbonat de sodiu și puțină apă fierbinte.

Poziționează  folia de aluminiu astfel încât partea strălucitoare, reflectorizantă să fie orientată în sus. Apoi adaugă apa fierbinte, sarea grunjoasă și bicarbonatul de sodiu. Amestecă toate ingredientele și apoi introdu obiectele de argint, pe care vrei să le cureți.

Odată ce toate obiectele de argint au fost puse în recipient, acoperă-le cu excesul de staniol și lasă-le așa cel puțin 30 de minute.

Nu mai uda orhideele cu apă: iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos

Se va forma o reacție chimică: opacitatea obiectelor va dispărea, datorită acțiunii amestecului de sare și bicarbonat. După cele 30 de minute, clătește toate obiectele de argint și șterge-le cu o cârpă moale din microfibră. Vei vedea, că toate obiectele de argint vor străluci.

Folia de aluminiu  se dovedește a fi un instrument excelent pentru curățarea gospodăriei.  Una dintre cele mai laborioase și neplăcute sarcini a gospodinelor este curățarea grătarului cuptorului. Când este murdar și trebuie degresat. găsești o mie de scuze pentru a amâna această sarcină.

Totuși, nu trebuie să amâni curățarea grătarului, pentru a preveni acumularea și altor reziduuri. Există un truc care te va ajuta, în acest sens. O singură foaie de folie de aluminiu poate igieniza rapid grătarul cuptorului.

Pune câțiva bureți de vase în mașina de spălat și vei economisi un pumn de bani la sfârșitul lunii

Din foaia de staniol fă o minge nu prea compactă, care va acționa ca un burete. Apoi freacă grătaru, acoperit cu resturi de mâncare arsă. Toate urmele de murdărie vor fi îndepărtate.

Apoi scufundă mingea din staniol într-un amestec de apă, sare și detergent lichid de vase. Freacă din nou grătarul pentru a îndepărta reziduurile de grăsime și murdăria persistentă. La final, clătește bine grătarul, care va fi curat și strălucitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel