Florian Coldea (SRI), AUDIAT în Parlament

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, este audiat, luni dimineață, în Parlament, în faţa Comisiei parlamentare de control. 

"Audierea conducerii interimare a SRI va include următoarele tematici: evaluarea stării de securitate națională a României la începutul anului 2015, analiza principalelor riscuri (riscuri geopolitice, asimetrice — terorism, trafic de armament — cibernetice, spionaj, criminalitate organizată transnațională etc.), perspectivele de evoluție ale principalelor riscuri și amenințări la adresa securității naționale a României în anul 2015 și pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri, analiza situației generate de demisia lui George Maior din funcția de director al SRI, analiza situației generate de afirmațiile/acuzațiile la adresa SRI și a conducerii interimare a SRI, apărute în spațiul public în ultimele zile, analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activității SRI", se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților.

Copreședinte PNL: E singura soluție pentru a răsturna Guvernul Ponta

"Tematica audierilor de astăzi a fost comunicată de săptămâna trecută printr-un comunicat: analiza stării de securitate a României la începutul anului 2015, principalele riscuri la adresa securității României în 2015, impactul modificărilor legislative asupra activității SRI - ne referim la legile respinse, vom analiza situația generată de demisia domnului Maior și impactul acuzațiilor publice făcute în ultima perioada la adresa SRI (lansate de Elena Udrea - n.red.). Ne aflăm la comisie în situatia de autosesizare în acest caz, nu s-a primit nicio adresă, nicio solicitare. Nimeni nu ne-a trimis nimic oficial la comisie să verificam, suntem în situația de autosesizare", a declarat Georgian Pop. "Desi acuzații publice au fost făcute de mai mult de o săptămâna, nu am primit nicio solicitare din partea cuiva să analizăm vreun aspect. Tot ceea ce analizăm știm din mass-media", a declarat, luni, Georgian Pop, președintele Comisiei, în deschiderea audierilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel