Filmul „Das weiße Band“ („Panglica albă“) - câştigător pentru a 60-a oară a Premiului Filmului German.

poza
poza

Drama lui Michael Haneke – „Das weiße Band“  a câştigat nu mai puțin de 10 premii LOLA la la Gala celui mai bine remunerat Premiu pentru Cultură din Germania, cu peste 2,8 milioane de euro, instituit de Guvernul Federal.

Filmul despre viața dintr-un sat din nordul Germaniei, cu puțin timp înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, intrase ca mare favorit la Gala Premiului Filmului, cu 13 nominalizări după ce, în prealabil, fusese distins cu Palme d’Or, cu Globul de Aur, cu Premiul Filmului European și cu nominalizare la Premiul Oscar.

Pe lângă premiul „Goldene Lola pentru cel mai bun film“, înmânat de Cancelarul Federal Angela Merkel, regizorul austriac Michael Haneke s-a putut bucura și de premiile pentru cea mai bună regie și pentru cel mai bun scenariu.

Burghart Klaußner a fost distins pentru rolul său ca preot autoritar cu Premiul „LOLA pentru cel mai bun actor într-un rol principal“.Maria-Victoria Drăguş a primit un premiu „LOLA pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar“. Tânăra de 15 ani provine dintr-o familie de artiști din orașul saxon Freiberg, și a frecventat Şcoala Palucca din Dresda. Mama Mariei, Jana, este tot dansatoare, iar tatăl ei, Silviu – care, în 1980, a venit din România în Germania – este violoncelist la „Mittelsächsisches Theater“. Maria-Victoria Drăguş se numără printre cele mai tinere deținătoare ale premiului din istoria Premiului Filmului German.

Cu premiul „Silberne Lola pentru al doilea cel mai bun film“, cei 1.200 de membri ai Academiei

Germane de Film au distins filmul „Sturm“, regizat de Hans-Christian Schmid. Acest film despre

„Curtea Penală Internațională de la Haga, pentru judecarea criminalilor de război“ a mai fost

premiat și pentru cea mai bună muzică și pentru cel mai bun montaj.

Premiul „Bronzene Lola pentru al treilea cel mai bun film“ a fost decernat unui film care

abordează probleme sociale: „Die Fremde“ de Feo Aladag zugrăvește impresionant soarta tinerei

turcoaice Umay, care – dupa despărțirea de soțul ei – se întoarce în Germania și se lovește acolo de respingere din partea tatălui ei. Actrița Sibel Kekilli a fost distinsă, deja pentru a doua oară, cu un premiu LOLA pentru emoționanta sa interpretare a lui Umay.

Bernd Eichinger – producătorul-vedetă al Germaniei  a fost răsplătit cu Premiul de Onoare din partea Academiei Germane de Film.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel