EXCLUSIV  Fermierii vor să conducă utilaje agricole cu permis categoria B. Titi Aur susţine măsura, dar lansează un avertisment. "E valabil într-un singur sens"

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Clubul Fermierilor Români a transmis o serie de solicitări către Guvern pentru oprirea protestului fermierilor. Printre acestea se numără şi echivalarea permisului categoria B cu categoria TR şi a permisului categoria B1 cu TR1. 

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, spune că măsura se poate dovedi bună pentru fermieri, dar lansează şi un avertisment. 

"Nu aş putea spune că e o idee rea. În principiu, cine are permis categoria B ştie să conducă, are clar noţiuni despre cum să conducă un autovehicul. Dacă se urcă pe un tractor sau utilaj agricol se adaptează foarte uşor. Nu aş vedea ceva grav aici, deşi vorbim de alt gabarit. Dar nu se circulă pe autostradă, sau în trafic, ci în zona agricolă, pe câmp. Dacă ai noţiunile de cum se conduce maşina mică, cred că nu ar fi o mare problemă, ar putea fi îndeplinită, din punctul meu de vedere. 

Asta merge, însă, doar într-un sens. Doar cine are B să poată echivala cu TR, nu şi invers. Vorbim aici de şoferi care vor să muncească în domeniul agricol şi ar fi benefic pentru că nu ar mai face cursuri sau examinare specială pentru tractoare. În afară de gabarit, nu trebuie să ştii mai multe la tractor decât la maşina mică, mai ales că tractoarele noi sunt uşor de condus, nu mai e ca pe vremuri", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS.

Titi Aur: Sunt subiectiv, dar eu am minţit ca să pot lucra pe camion

"Poate eu sunt un pic subiectiv, pentru că atunci când am ajuns în Franţa, am lucrat la o carieră de piatră. Ca să mă pot angaja, am minţit. M-a întrebat unul de la o agenţie dacă am lucrat vreodată pe utilaj de încărcat, am spus că da, dar nu atinsesem niciodată un buldozer în România. M-am urcat ca să dau probă de lucru. Când virai, nu virau roţile, virai de la mijloc, ca o caracatiţă. Când tragi de volan, pleacă cabina cu tine, într-o parte. Şi m-am urcat şi m-am adaptat foarte repede, nu a fost o problemă. Şi mai ştiu situaţii, cazuri, de oameni care conduc maşini mici şi nu au avut probleme să se urce pe un utilaj. De asta aş spune că această doleanţă ar putea fi îndeplinită, cei care au permis categoria B să poată merge şi cu utilajul lor agricol. Pentru că nu se duc pe autostradă, sau prin trafic în Bucureşti", a declarat TIti Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel