Fază din Povestea Porcului și bolboroseala lui Gollum, în ședința de guvern

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Premierul Orban joacă, la începutul fiecărei ședințe de guvern, câte o scenetă de PR. Dă indicații, ceartă miniștrii, se pupă singur, unde poate, dezamăgit că nu prea mai prestează aplaudacii din presa de Dreapta, ocupați să pună pe Facebook poze cu pisici/imagini cu pizza gătită în izolare. Orice, doar să nu li se ceară să observe gafele și bâlbele din activitatea tripletei-dezastru Orban-Câțu-Alexandru.

Singura strategie de care este capabil premierul actual- populim, altceva nu știm- a declanșat și criza "acordului BOR-MAI". Disperat să stoarcă puțină simpatie de la electoratul religios, nu s-a gândit că valul de îmbolnăviri-morți de după Paști îi va fi imputat tot guvernului pe care îl conduce spre prăpastie. Noroc că s-a gândit președintele...


În fine, ca să dreagă busuiocul pentru electoratul care se preocupă mai mult de slujbele din industrie și agricultură decât de slujbele din biserică, a dat recital în ședința de miercuri, 15 aprilie: 23 de minute de autosatisfacere a nevoii de imagine. Chiar la începutul acestui exercițiu, cum s-ar zice în preludiu, a vorbit și Câțu. Mai bine zis a bolborosit ceva, gen Gollum cu căști la urechi.

Comisia Europeană nu ne dă nimic, zice Câțu


Cred că a intenționat să se laude, sau să arate ce face Guvernul pentru români. Așa că a ținut să precizeze: nu Comisia Europeană ne-a dat 3,1 miliarde euro, noi dăm, ei doar ne lasă să o facem. Încă n-a observat Opoziția, sau nu a înțeles din bălmăjelile începute la minutul 2:03. Ponta, Ciolacu, Tăriceanu au reproșat Comisiei că din pachetul de 500 de miliarde pentru criză, României îi reveneau doar 3 miliarde. Fals, ne spune Câțu. Cele 3,1 miliarde nu sunt de la Comisie, ci din buget. Comisia doar ne trece cu vederea că e ajutor de stat. De dat, nu ne dă nimic.


"O clarificare, cele 3,1 miliarde euro de care s-a vorbit sunt de fapt bani pe care noi îi dăm. Comisia Europeană a aprobat doar schema noastră. Este vorba despre cele 15 miliarde de lei (plafonul ridicat de la 5 miliarde, ajutor de stat-n. red.) ", mormăie Câțu de sub mască. Orban trece la IMM-uri și TVA, Violeta își aranjează mănușile, că mască nu poartă, încălcând ordonanțele militare date de Vela.


Ca de fiecare dată, campania de PR a guvernului Orban îi va crea mai multe probleme decât rezolvă. Vorba lui Ion Creangă, din Povestea Porcului: ”Ce-ai făcut? De te-a învăţat cineva, rău ţi-a priit, iară de-ai făcut-o din capul tău, rău cap ai avut!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel