Elisabeta Lipă, șocată: Incredibil ce se întâmplă

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat pentru AGERPRES, că este șocată de vestea celor patru sportivi români depistați dopați în ultimele zile, precizând că "este isterie de meldonium în sportul românesc".

"Este incredibil ce se întâmplă, sunt șocată. Nici nu pot să cred că e posibil așa ceva cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice. Toți patru sunt sportivi cu experiență, care au participat la concursuri internaționale, știu la ce riscuri se supun când iau ce iau. Este isterie de meldonium în sportul românesc", a spus Lipă pentru AGERPRES.

Ministrul nu înțelege cum un sportiv se poate gândi să ia un medicament în loc să muncească la antrenamente. "Când îi auzeam că nu au pus gura pe nimic, că n-au luat nimic... și acum... Rămâi mut, ce să mai crezi, că nu știi nici ce să mai crezi. Cum să iei medicamentul ăla, nu te gândești la munca ta de patru ani? Adică ai muncit atât pentru Olimpiadă și iei meldonium... În plus, vreau să îmi spună și ei ce sportiv a ieșit campion olimpic după ce a luat meldonium sau altceva. E vreunul? Nu. Parcă vreun medicament poate să înlocuiască munca la antrenamente. Am fost și eu sportivă și nici măcar nu mi-a trecut prin cap să fac așa ceva", a afirmat ministrul.

[citeste si]

Elisabeta Lipă a adăugat că COSR trebuie să ia atitudine în situația de față. "Anul olimpic este sub patronajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Aștept de la COSR să ia atitudine, pentru că nu e normal ce se întâmplă. Eu, ca minister, ce să fac? Mi-am făcut treaba, am finanțat ce era de finanțat, le-am dat bugete... până la urmă vorbim de cercurile olimpice. Nu e problema strict a sportivilor, e problema noastră, a tuturor celor implicați în sport. Mie acum, după ce s-a întâmplat, nici nu mai îmi vine să mă gândesc la Rio. Și Doamne-ferește, să nu se mai întâmple, că tot aud lucruri", a mai afirmat Lipă.

În ultimele zile, patru sportivi români au fost depistați pozitiv la controale antidoping: Ionuț Mitrea (kaiac), Mihai Donisan (săritura în înălțime), Claudia Ștef (marș) și Liviu Dumitrescu (canoe). Dacă primii trei au fost testați pozitiv la meldonium, Liviu Dumitrescu a fost găsit pozitiv la hormoni de creștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel