Elisabeta Lipă, în stare de șoc: Asta ne trebuia nouă acum?

Elisabeta Lipă a declarat, marți, pentru AGERPRES, că este șocată de cazul atletei Mirela Lavric, depistată pozitiv cu meldonium la un control antidoping efectuat la CM indoor de la Portland.

'Sunt de-a dreptul șocată, când am auzit am rămas fără cuvinte. Sunt dezamăgită de comportamentul Mirelei, un sportiv nu face așa ceva. Ne bucurăm că am luat o medalie la atletism după atâția ani și apoi, după nici o lună, se dărâmă totul ca un castel de nisip. Mirela știa foarte bine repercusiunile gestului ei. O să i se ia medalia, apoi o să fie sancționată.... toate vin în lanț acum. Iar ea este o sportivă care a participat la competiții internaționale. Știa dinainte de faptul că meldoniumul a intrat pe lista substanțelor interzise. ANAD a atenționat în luna decembrie toate federațiile de acest lucru. Nu este posibil așa ceva, e o pată pe obrazul României în anul Jocurilor Olimpice', a spus Lipă pentru AGERPRES.

Ministrul nu înțelege de ce Mirela Lavric a acceptat să concureze la Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Portland dacă știa că a luat o substanță dopantă. 'La ea este inconștiență. Când știi că ai luat ceva, când știi ce se poate întâmpla, de ce te mai duci la Campionatele Mondiale? De ce? Că atunci când participi la o asemenea competiție e imposibil să nu fii controlat, imposibil. Mai avem trei luni până la Jocurile Olimpice, asta ne trebuia nouă acum? Statul român cheltuie bani cu acești sportivi să îi califice, să le asigure condiții... sunt bani mulți, casă, masă, pregătire... ei nu se gândesc la repecusiuni?', a adăugat ministrul.

[citeste si]

O parte din vină aparține și medicului lotului de atletism, este de părere Elisabeta Lipă: 'ANAD i-a informat pe toți medicii de la federații despre substanța asta. El ce a făcut? De ce nu a luat atitudine? El nu are cum să nu știe ce medicamente ia un sportiv. Asta e principala obligație a medicului unui lot, să controleze această situație. Doar nu i-a pus cineva medicamentul ăsta în pahar când dormea'.

Atleta Mirela Lavric, componentă a ștafetei României medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale indoor de la Portland (16-20 martie), a fost depistată pozitiv la meldonium în urma unui control antidoping.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel