Elimină chiar și cele mai vechi pete de pe haine cu trei ingrediente simple și eficiente

Elimină chiar și cele mai vechi pete de pe haine cu trei ingrediente simple și eficiente. Sursa - Pexels
Elimină chiar și cele mai vechi pete de pe haine cu trei ingrediente simple și eficiente. Sursa - Pexels

Unele pete, precum grăsimea sau zeama unor fructe, sunt foarte greu de îndepărtat de pe haine. Chiar și cei mai buni și mai scumpi detergenți nu le elimină.

 

Dar nu vă faceți griji, există câteva trucuri care vă pot ajuta să eliminați aceste pete cu ușurință. Iată ce puteți folosi:

Bicarbonat de sodiu. Pregătiți un amestec dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și 4 litri de apă și înmuiați hainele. În câteva minute veți vedea rezultatele. Apoi hainele se spală ca de obicei.

Detergentul de vase s-a terminat? Poți spăla oalele cu ketchup: un truc simplu pe care trebuie să-l știi

Oțet și lămâie. Un amestec foarte eficient pentru curățarea hainelor. Trebuie doar să adăugați 1 lingură de oțet și 1 lingură de suc de lămâie la detergentul obișnuit și apoi să vă spălați hainele. Acest amestec este foarte eficient pentru îndepărtarea petelor, deși are un miros puternic.

Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

Aspirină. Luați un recipient cu apă și adăugați în el 6 aspirine zdrobite și apoi înmuiați hainele  aproximativ o jumătate de oră. După aceea, spălați hainele cu detergentul obișnuit. 

BONUS. Gospodinele cu experiență țin o periuță de dinți lângă mașina de spălat: un truc util, pe care îl vei încerca și tu

Dacă periuța de dinți este uzată, nu trebuie să o aruncați imediat. Ea vă poate servi în continuare în gospodărie. 

Gospodinele cu experiență păstrează o periuță de dinți veche lângă mașina de spălat. Vă sugerăm să aflați de ce fac asta. O periuță de dinți care s-a uzat vă poate ajuta să curățați petele de pe haine, înainte de a le băga în mașina de spălat. Periuțele de dinți sunt ideale pentru îndepărtarea petelor mici.

Pentru a face acest lucru trebuie, mai întâi, să umeziți pata de pe haină și apoi să aplicați pe ea un agent de îndepărtare a petelor. Udați periuța de dinți în apă și începeți să frecați pata. Haina trebuie pusă apoi în mașina de spălat.

Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie: un truc aparent banal, dar eficient

Periuțele de dinți, folosite pentru îndepărtarea petelor, trebuie ținute întotdeauna lângă mașina de spălat, astfel încât să fie mereu la îndemână.

 

BONUS. Prosoapele de plajă, aspre din cauza soarelui și a apei sărate, vor deveni super moi: iată ce trebuie să faci

 

Ce este mai frumos decât o zi petrecută pe plajă? Însă, odată întorși acasă, trebuie să facem față unei probleme enervante și anume: prosoapele de plajă au devenit aspre. 

De fiecare dată când ne întoarcem de la plajă constatăm că prosoapele, pe care le-am folosit,sunt aspre, uscate și întărite. Aceasta nu este altceva decât o consecință a apei sărate și a soarelui arzător.

Dar cum putem face ca prosoapele noastre să revină la felul în care erau înainte? Iată câteva trucuri simple pentru ca prosoapele de plajă să devină moi și pufoase!

Farfuriile albe vor fi din nou strălucitoare cu metoda bunicii: adio pete galbene!

Folosiți oțet! Acest produs este bun nu doar în bucătărie, dar are o serie de utilizări foarte interesante. Printre acestea se numără și capacitatea oțetului de a face prosoapele de plajă mai moi.

Oțetul a fost folosit de secole pentru a îndepărta petele și a dezinfecta hainele, fiind un fel de înălbitor natural. Folosind câteva lingurițe de oțet în tava mașinii de spălat, prosoapele noastre vor arăta ca noi. 

Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin

Bicarbonat de sodiu. Există diferite utilizări ale bicarbonatului de sodiu, în multe domenii. Una dintre acestea se referă tocmai la capacitatea sa de a ne înmuia îmbrăcămintea, grație acțiunii  abrazive.

Puteți, așadar, adăuga și o linguriță de bicarbonat în tava mașinii de spălat, alături de detergent, și începeți spălarea. Atenție la temperatură: pentru hainele colorate, apa nu trebuie să depășească 40 de grade. 

De asemenea, adăugați o linguriță de bicarbonat într-un lighean cu apă și puneți la înmuiat prosoapele, timp de o oră.

Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața

Pentru prosoapele de plajă, care au devenit aspre, putem opta și pentru mușețel. Această plantă magică este capabilă să relaxeze fibrele și să înmoaie îmbrăcămintea. 

În acest caz vom pune două plicuri de mușețel într-un litru de apă fierbinte. După ce apa s-a răcit putem înmuia prosoapele de plajă, aproximativ zece minute. După aceea le stoarcem și le punem la uscat, dar nu sub lumina directă a soarelui.

Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

Acid citric. La fel ca și oțetul, acidul citric este considerat un balsam natural. Dizolvăm 150-200 de grame de acid citric într-un lighean cu un litru de apă și înmuiem prosoapele pentru câteva ore. Rezultatul va fi uimitor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel