EXCLUSIV  Durerea lui Dan Andrei Aldea, omul bun al folk-ului. Mihai Cosmin Popescu: Lumea îl uitase

Vestea morții lui Dan Andrei Aldea, fostul lider al formaţiei "Sfinx", a picat ca un trăsnet. DCNews a stat de vorbă cu Mihai Cosmin Popescu, realizatorul emisiunii "Omul cu chitara", la Radio România Actualităţi, despre prietenia cu regretatul cântăreț.

"Din anul 1981 s-a stabilit în Germania și nu și-a mai dorit să se întoarcă în România. Și totuși s-a întors acum șase ani, s-a stabilit la Oradea, împreună cu partenera lui, cu gândul că se va întoarce în Germania să-și continue munca în cadrul studioului excepțional pe care îl avea, dar se pare că o parte din el îl transferase în România. Revenise pe scenă și a avut apariții de muzică folk la Alba Iulia, a fost prima apariție, adică prima dată când l-am văzut eu la Festivalul de folk-concurs Ziua de Mâine. Într-adevăr, a confirmat, la aproape 70 de ani, pe care îi făcea acum în martie, ideea că era unul dintre cei mai talentați muzicieni români, dincolo de interpret, orchestrator excepțional și, de asemenea, o tehnică excelentă la chitară, dar și la instrumente de suflat.", a spus Mihai Cosmin Popescu pentru DCNEWS

"După care l-am revăzut în 2018, la Bistrița, la Festivalul de folk pentru tineret, a avut și acolo un recital foarte bine primit. Și la Alba-Iulia, și la Bistrița am asistat la două întâlniri cu presa. La Alba-Iulia, a vorbit, împreună cu Mircea Rusu, despre reîntoarcerea lui în România și crezul lui artistic, ce înseamnă să fii un profesionist de excepție și să promovezi valoarea. Era împotriva non-valorilor, era un om tranșant, având și experința faptului că era absolvent de Conservator, avea viziunea unui profesionist 100% și sigur că nu suporta non-valorile și surogatele.  A doua oară, la Bistrița, a fost o întâlnire cu ziariștii despre Bob Dylan, era împotriva lui Bob Dylan, i se părea că nu este ceea ce a dorit presa să ofere oamenilor. Într-o discuție cu Cătălin Condurache, Dan Andrei Aldea a susținut că nu este un mare admirator al lui Bob Dylan, că nu este o valoare, o părere pe care o împărtășesc mulți alții.", a continuat realizatorul radio. 

Era foarte retras

 

"Era foarte retras, foarte greu puteai să intri în posesia numărului lui de telefon sau să vorbești cu el, sigur că a suferit, nu o spunea, dar se vedea lucrul ăsta, din cauza absenței lungi, a plecat dinainte de 1990 din România și s-a întors acum șase ani. Lumea îl uitase, tinerii nu-l cunoșteau, se aștepta să fie bine primit de publicul din România. Era un om conștient de valoarea lui și de personalitatea pe care o reprezintă și nu se dădea în lături să afime sus și tare acest lucru, poate pentru unii era văzut cu nasul pe sus.  Eu am încercat să-l invit, eu cu Ducu Bertzi, să facem o emisiune cu chitara, am încercat. Ducu a reușit să-l aducă la televiziune, să se apropie de el și să-l aibă ca invitat.", a mai dezvăluit Mhai Cosmin Popescu despre Dan Andrei Aldea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel