După corupție, violența. USR face din bătaie laitmotiv. Propunere în Parlament

Vlad Alexandrescu, vicelider al senatorilor USR, a făcut o propunere inedită în Parlament. 

USR propune ca toți parlamentarii să susțină o declarație prin care să condamne violența în politică. 

”Noi credem că această violenţă în politică, care se manifestă prin lovituri, atacuri fizice la adresa persoanei, legitimează, de fapt, o violenţă domestică, o violenţă în spaţiul public, în spaţiul privat, o violenţă în şcoli, o violenţă pe terenul de fotbal. Cred că Parlamentul, ca organ ales reprezentativ, ca organ suprem al conducerii României, ar trebui să se demarce într-un mod puternic, foarte exemplar, de manifestările acestei violenţe”, a afirmat luni Vlad Alexandrescu după şedinţa Biroului permanent al Senatului. Potrivit acestuia, dezbaterea a fost amânată în Biroul permanent. ”Pe întreg parcursul şedinţei am constatat ezitarea din partea reprezentanţilor PSD şi, trebuie să spun cu oarecare neplăcere, şi ai UDMR, care au început să vorbească despre alte subiecte, încercând să diminueze de fapt importanţa şi semnificaţia simbolică a acestor fapte”, a adăugat Alexandrescu.

[citeste si]

Această propunere vine într-un moment în care ”bătaia” e asociată cu PSD. În spațiul public, sociologul Mirel Palada a fost considerat membru al Puterii, deci parte din PSD, el fiind cel care l-a agresat pe senatorul USR Mihai Goțiu. În plus, în weekend au apărut informații că numărul 2 din PSD, Niculae Bădălău, ar fi avut un conflict la o nuntă, la un eveniment privat, cu un fost deputat liberal, care nu era invitat la nunta respectivă și a mers doar ca să provoace, așa cum însăși mireasa a afirmat. Acum, liderul USR din Senat vine și spune că membrii PSD au ezitat în a susține această propunere.

Astfel, USR, asociat cu strada și protestatarii, face din altercația fizică dintre Palada și Goțiu un nou motiv politic, așa cum a făcut și din corupție, în cazul OUG 13. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel