Doi pepeni galbeni, vânduţi la licitaţie cu peste 20.000 de euro

Pepeni galbeni, vânduţi la licitaţie cu peste 20.000 de euro / Foto: Pixabay
Pepeni galbeni, vânduţi la licitaţie cu peste 20.000 de euro / Foto: Pixabay

Doi pepeni galbeni au fost vânduţi la licitaţie cu peste 20.000 de euro.

Doi pepeni galbeni au fost vânduţi la licitaţie cu peste 20.000 de euro, în Japonia. Prețul pepenilor japonezi premium este de 22 de ori mai mult decât preţul de anul trecut, care s-a prăbuşit din cauza pandemiei de coronavirus, informează  Agerpres, citând AFP.

Preţul de 2,7 milioane de yeni (20.370 euro) pentru celebrii pepeni galbeni din Yubari, la prima licitaţie a sezonului, este totuşi derizoriu prin comparaţie cu alte preţuri-record înregistrate pentru acest produs foarte apreciat. Cumpărătorul este un producător local de alimente pentru bebeluşi, al cărui preşedinte a declarat că speră că achiziţia sa va aduce un zâmbet pe feţele compatrioţilor.

"Deşi există încă multe ştiri negative, sper că această veste să îi poată ajuta pe oameni să zâmbească şi să depăşească pandemia.", a explicat el pentru televiziunea publică NHK.

VEZI ȘI: Dulceață de pepene galben, rețetă. Cum se prepară

Pepeni galbeni din Yubari, preț record



Ofertele sezoniere de fructe din Japonia atrag în mod regulat cumpărători în căutare de prestigiu şi de publicitate gratuită.

În 2019, doi pepeni din Yubari au atins preţul record de cinci milioane de yeni, însă suma a scăzut la doar 120.000 de yeni anul trecut, cultivatorii acuzând virusul că a îndepărtat cumpărătorii bogaţi dispuşi să ridice miza.

Pepenii provin din insula nordică Hokkaido, o destinaţie turistică populară. În momentul de faţă, Hokkaido a fost plasată în stare de urgenţă sanitară, la fel ca alte nouă departamente din ţară, inclusiv capitala Tokyo.

 

Pepenele galben, beneficii

Pepenii Yubari sunt un produs de lux în Japonia, unde sunt consideraţi un simbol al statutului social. Sunt perfect rotunzi, au o coajă netedă şi sunt vânduţi în casete speciale.

Pepenele galben are o mare capacitate de a ne răcori și, de aceea, este ideal în anotimpul cald, pentru băuturi răcoritoare. Pentru că este compus din 90% apă și nu are foarte multe calorii, pepenele galben este aliatul siluetei perfecte, scrie doc.ro.

Printre nutrienții pe care-i conține, putem evidenția vitaminele A și E, care ajută persoanele care se confruntă cu pielea uscată. Tot pepenele galben acționează că un laxativ, diuretic (ideal pentru a elimina toxinele din organism) și ajută la neutralizarea acidității din organism.

VEZI ȘI: Carmen Brumă, rețetă: Desert răcoros pentru zilele toride. Ingredient vedetă: pepene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel