Documentarul video „Tărâmul dintre ape”, la Serile Filmului Românesc

Agenția Națională de Presă a prezentat vineri, 12 mai, la Cafeneaua Piața Unirii din Iași, documentarul „Tărâmul dintre ape”, o producție AGERPRES Video. Documentarul vorbește despre Delta Dunării, prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

Asta face un documentar, cel puţin unul marca AGERPRES, pentru că spre deosebire de filme, noi mergem acolo, găsim personajele, personajele acestea joacă propriile roluri din vieţile lor, pe care le trăiesc zi de zi şi prezentăm locurile acestea atât de frumoase fără să intervenim”, a declarat la finalul proiecției Marilena Gheorghiţă.

De asemenea, realizatorul documentarului a remintit importanța de a descoperi Delta Dunării, dar nu doar în scop turistic, ci luând parte la povestea ei. „Am ajuns în Delta Dunării şi după ce am plecat de acolo mi-am dat seama că, pentru mine cel puţin, nu este un loc, ci este o stare, căci mi-a rămas undeva în minte şi în suflet. Poveştile şi oamenii aceia sunt extraordinari şi vă recomand să mergeţi, dar nu ca turişti, ci ca oameni care vreţi să staţi de vorbă cu alţi oameni, asta este foarte, foarte important”, a adăugat Marilena Gheorghiță.

În cadrul sesiunii de Q&A, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a dezvăluit, fiind întrebat despre următoarele proiecte ale agenției, și faptul că este în lucru un nou proiect important, dedicat Centenarului Marii Uniri.

La finalul evenimentului, directorul festivalului, Andrei Giurgia, i-a înmânat Marilenei Gheorghiță o diploma de „mulțumire și apreciere pentru întreaga contribuție adusă cinematografiei românești”.

AGERPRES expune în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc și imagini de arhivă de la filmările unor pelicule românești celebre, precum Steaua fără nume, Mihai Viteazul, Pintea sau Vlad Țepeș, dar și de la premiera oficială a filmului regizat de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, ce pot fi văzute până pe 14 mai, la Ateneul din Iași.

Tot în cadrul festivalului, Agenția Națională de Presă AGERPRES va prezenta vineri, 12 mai, și documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley”, proiectat de la ora 18:00 tot la Ateneul din Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel