Dezgheață frigiderul rapid și în siguranță: iată câteva sfaturi utile

Dezgheață frigiderul rapid și în siguranț -  iată câteva sfaturi utile. Sursa - pixabay.com
Dezgheață frigiderul rapid și în siguranț - iată câteva sfaturi utile. Sursa - pixabay.com

Din când în când, fiecare gospodină dezgheță frigiderul: acest lucru este necesar nu doar pentru a scăpa de gheața din interior, ci și pentru a menține igiena.

Pentru a dezgheța rapid și în siguranță frigiderul, trebuie să urmați mai mulți pași.

În primul rând, trebuie să-l deconectați de la electricitate și să scoateți toate produsele.

Diluați bicarbonat în apă într-un raport (5: 1) și utilizați soluția pentru a spăla pereții interiori și rafturile. Ștergeți frigiderul cu un burete uscat și conectați-l la priză. După ce frigiderul a funcționat câteva ore, puteți pune alimentele înapoi.

Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou

Dacă aveți un frigider cu sistem de dezghețare prin picurare, atunci această metodă nu va funcționa pentru dvs. Mai bine procedați altfel: deconectați frigiderul de la sursa de alimentare și scoateți toate produsele.

Așteptați până se topește gheața, ștergeți apa formată, apoi spălați frigiderul. Ștergeți-l cu o cârpă uscată și băgați-l în priza. La sfârșit, puneți mâncarea înapoi.

Pentru frigiderele cu sistemul „No Frost” nu trebuie să așteptați până când gheața se topește și, în plus, alimentele nu au timp să se deterioreze la căldură. 

De ce se formează gheață în frigider? 

Cel mai adesea, gheața se formează din cauza aerului cald care intră în frigider. Este dificil să evitați acest lucru, deoarece deschideți frigiderul de mai multe ori pe zi. Gheața nu doar că afectează produselor alimentare din frigider, ci și funcționarea compresorului, lucru care scurtează durata de viață a dispozitivului.

 

Cât de des se dezgheață frigiderul

Principala greșeală pe care o fac gospodinele când încep să dezghețe frigiderul este folosirea unui uscător de păr, a unui cuțit, a unui încălzitor electric și a altor dispozitive. În teorie, ar trebui să accelereze procesul de dezghețare, dar de fapt, dau un rezultat dezastruos.

Pentru a vă menține aparatele electrocasnice în stare bună și pentru a nu le strica, amintiți-vă că frigiderele vechi trebuie dezghețate o dată la 2-3 luni, iar cele cu programul „No Frost” - o dată pe an. 

 

BONUS. Cum îţi poţi curăţa cuptorul cu microunde, în locurile greu accesibile, în câteva minute: este mai simplu decât pare

 

Curățarea cuptorului cu microunde și eliminarea mirosurilor neplăcute nu este la fel de ușoară cum pare.

Dar există o metodă neobișnuită care a fost testată de multe gospodine. Cu ajutorul acestei metode, puteți curăța chiar și cel mai murdar cuptor cu microunde, în doar câteva minute.

Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr

În primul rând, ave nevoie de un burete obișnuit, apă și detergent obișnuit de spălat vase. Înmuiați buretele în apă. Apoi acesta se pune în cuptorul cu microunde, iar deasupra se aplica puțin detergent de vase.

Apoi închideți cuptorul cu microunde și porniți-l pentru un minut, la capacitate maximă. La sfârșitul timpului, ștergeți cuptorul cu buretele încălzit.

Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și nu îți va mai cădea părul

Ulterior, cu un șervețel, înmuiat în apă și stors bine, ștergeți din nou interiorul cuptorului cu microunde. În plus, folosiți un șervețel pentru a îndepărta excesul de umiditate de pe pereții cuptorului cu microunde. Datorită acestei metode, nu rămân urme de grăsime. Nu durează mai mult de 2-3 minute pentru a șterge cuptorul cu microunde cu un burete și un șervețel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel