Dezastru pe două insule grecești. Vremea a făcut ravagii: Noroiul a inundat stațiunile, drumurile de acces s-au surpat - Foto

Fenomene meteorologice severe au lovit două insule grecești. Imaginile arată dezastrul lăsat în urmă. 

Pagubele mari au fost cauzate pe insulele grecești Skopelos și Skyros. Drumurile au fost inundate cu apă și noroi, iar oamenii au rămas captivi în diferite zone, alertând autoritățile locale, care s-au luptat pentru siguranța turiștilor și localnicilor. 

Fenomenele meteorologice severe au fost observate încă de la amiaza zilei de sâmbătă în Skyros. Nu puține străzi și alei au fost inundate pe insulă, scrie eviathema.gr, citată de forecastweather.gr

Municipalitatea din Skyros a anunțat: ”Stimați cetățeni, fenomenele meteorologice severe care ne afectează deja insula de aseară (sâmbătă) vor continua și în următoarele ore în urma informațiilor de la Serviciul Meteorologic.”

”Toți rezidenții și vizitatorii Insulei sunt rugați să fie deosebit de atenți și să evite deplasările inutile, precum și înotul pe plaje în timpul fenomenelor. Protecția Civilă a Municipiului Skyros este în alertă” au mai anunțat oficialii. 

Mecanismul de Protecție Civilă din Regiunea Greciei Centrale a încercat, încă de la primele ore de la producerea fenomenelor, susținând activitatea Autorității Municipale, Forțelor de Securitate și Forțelor Armate să ofere ajutor zecilor de turiști, în efortul de recuperare al accesului la multe tronsoane ale reţelei de drumuri.

Ploaie torenţială în Skopelos, drumuri „dispărute”

Ploi torenţiale au căzut și în Skopelos de aseară şi până astăzi la ora 19. Drumurile de pe insulă au fost distruse, provocând pagube de câteva sute de mii de euro, relatează magnesianews.gr.

Potrivit viceprimarului Aristidis Voulgaris, drumurile rurale au fost distruse în toată insula, precum și drumurile forestiere, în timp ce apa a transportat moloz pe drumurile satelor Skopelos.

Turiști din Grecia, dați dispăruți, după ce s-au aventurat să înoate în marea agitată

Doi turişti din Grecia au fost daţi dispăruţi după ce s-au aventurat să înoate în largul insulei Halkidiki, în ciuda vântului puternic şi a valurilor înalte, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă, informează Agerpres, citând DPA.

Potrivit relatărilor, trei bărbaţi din Macedonia de Nord s-au dus să înoate sâmbătă, iar doi dintre ei au fost daţi dispăruţi, a declarat purtătorul de cuvânt la postul naţional de radio. Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend. Au fost raportate inundaţii pe insulele Thassos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape. Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio.

La Atena şi în Creta au căzut precipitaţii sub formă de ploaie pe tot parcursul nopţii. Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie.

Ploile au fost binevenite în numeroase zone ale ţării care s-au confruntat cu un risc ridicat de incendii forestiere în urma unei îndelungate perioade de caniculă şi secetă. Pompierii au raportat joi că în ultimele şapte zile izbucniseră 378 de incendii forestiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel