EXCLUSIV  Destinație de vacanță: La schi în Bansko

Bansko este una dintre destinațiile favorite ale iernii. Este stațiunea căutată de împătimiții de ski și snowboard. 

Dacă vara, tot mai mulți români aleg litoralul bulgăresc, în defavoarea celui românesc, iarna și primăvara, aleg Bansko. Din decembrie până-n mai se schiază în frumoasa stațiune a vecinilor bulgari. 

Bansko este o stațiune din Bulgaria, cea mai dezvoltată și mai frumoasă stațiune montană din țara vecină. Bansko se bucură de faima de a fi cea mai modernă stațiune de schi din Bulgaria și de a avea cel mai bun centru de schi din Europa de Est și Centrală. 

Cei care ajung în Bansko trebuie să fie atrași în primul rând de schi, iar în al doilea rând de arhitectura frumosului oraș. Ca poziționare Bansko se află în Munții Pirin, la 160 de kilometri de capitala Bulgariei. 

[citeste si]

Frumoasa stațiune montană a Bulgariei vă întâmpină cu 18 pârtii de schi. Gradele de dificultate sunt diferite. Ele sunt împărțite în două regiuni, una mai joasă: Chalin Valon, până-n 1600 de metri altitudine, alta mai înaltă Shiligarnika, de la 1700 la 2500 de metri altitudine. 

Pe pârtii ajungeți cu una dintre instalațiile de telescaun și teleschi, numeroase.

Schiorii împătimiți vor fi pasionați de Tomba, cea mai lungă și dificilă pârtie, lungă de 2567 de metri, cu o înclinare de 925 de metri. 

Pentru cei pasionați de snowboard, în Bansko există primul Fun Park din Balcani. 

Cei care ajung în Bansko, pot merge într-una dintre pauzele de schi să viziteze bogățiile orașului: Casa Velianova, biserica Sfânta Treime, lângă această biserică se află casa lui Neofit Rilski, Benina. Puteți alege, de asemenea, și unul dintre restaurantele stațiunii. Nu ratați nici viața de noapte din Bansko pentru o vacanță completă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel