EXCLUSIV  Destinație de vacanță: Bruxelles. Ciocolată, gofre, bere și două locuri speciale

Grand Place
Grand Place

Bruxellesul este considerată destinație ideală pentru o vacanță de trei zile. Eu cred că sunt necesare cinci zile pentru a descoperi toate comorile ascunse ale capitelei Belgiei. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV Destinație de vacanță: Zakynthos, Grecia. Cele mai bune stațiuni, recomandări pentru concediu


Grand Place sau Piața Mare din Bruxelles este foarte importantă în ceea ce privește vacanța în Bruxelles. Așa că vă recomand să vă cazați într-un hotel care este poziționat în apropiere de acest obiectiv turistic. 

(w460)

Celebrele gofre

În Grand Place, arhitectura este una specială. La parterul clădirilor sunt restaurante sau magazine cu ciocolată sau suveniruri. În fiecare ciocolaterie în care intrați, veți fi servit cu ciocolată.

(w670)

Ciocolateria Neuhaus

Și dacă nu sunteți iubitori de ciocolată, veți ajunge să vi se facă poftă. În ceea ce privește restaurantele, la prânz nu puteți bea o simplă cafea și practic, nu puteți ocupa o masă a restaurantului dacă nu mâncați. Seara, în Grand Place, tineri, bătrâni, turiști, stau pe jos, socializează, chiar mănâncă. Peisajul este mirific, iar energia din piață este una vibrantă.

(w670)

Grand Place, seara

Străzile din jurul Pieței Centrale sunt pline cu restaurante. Fiecare stradă are un specific. De exemplu, există o stradă doar cu restaurante grecești. Pe această stradă, se află și cea mai mică casă din Bruxelles. 

(w460)

Cea mai mică casă din Bruxelles

Pe o altă stradă plină cu restaurante, ciocolaterii și magazine se află și celebra statuie ”Manneken Pis”. Bogată în semnificație, statuia se află într-un colț de stradă și este chiar posibil s-o ratați dacă vă îndreptați privirea spre altă direcție. Este la 2 minute de mers pe jos de Grand Place. Străduța care vă duce spre Manneken Pis este cea pe care staționează mereu calul. 

(w460)

Manneken Pis

Dacă ajungeți în Bruxelles și chiar dacă nu sunteți un împătimit al berii, trebuie să mergeți la Delirium Cafe. Au peste 3.000 de sortimente de bere în meniu. În 2003, au intrat chiar în Cartea Recordurilor. 

În jurul Grand Place sunt foarte multe străduțe cu multe atracții turistice, magazine. Una dintre străzi duce la Galeries Royales St-Hubert, o galerie cu magazine, ciocolaterii.

(w460)

Galeries Royales St-Hubert

De la ieșirea din această galerie, la aproximativ 20 de minute de mers pe jos se află Palatul Regal din Bruxelles. O catedrală impresionantă este Catedrala Sf. Mihail și Sf. Gudula, care este aflată în drumul dintre Grand Place și Palatul Regal. 

(w460)

Catedrala Sf. Mihail și Sf. Gudula

Pentru a ajunge aici mergeți mare parte din drum printr-un parc. La doar 10 minute de mers pe jos se află și Palatul de Justiție. Lângă acesta este un lift cu ajutorul căruia coborâți într-o altă zonă a Bruxelles-ului, unde iar găsiți magazine de cumpărături. Un magazin aparte, care mi-a atras atenția este unul de antichități, care arată în interior ca un labirint. 

(w460)

Palatul de justiție

(w670)

Magazinul de antichități

Atomium este o altă atracție turistică deosebită a Bruxelles-ului. În fața impresionantei clădiri se află parcul ”Mini Europa”

Dacă ajungeți în Bruxelles, nu trebuie să ratați Parcul Jubileului. Aici puteți vizita Muzeul Regal de Artă și Istorie și Muzeul Militar. Puteți urca deasupra porții, unde se află caii, de unde vedeți întregul Bruxelles. 

(w670)

Parcul Jubileului

Bineînțeles, nu trebuie să ratați o vizită la Parlamentul European și Parlamentarium. 

(w670) Parlamentu

În ceea ce privește cele două DESTINAȚII SPECIALE, trebuie să știți că lângă Grand Place este o gară. De aici puteți ajunge în două locuri extrem de frumoase: Bruges și Gent. Gent este mai aproape și are aceeași frumusețe ca Bruges, dar nu trebuie să ratați nici Bruges, care se află în patrimoniul UNESCO. Astfel, două zile trebuie să vă rezervați pentru aceste două destinații, una pentru Bruges, una pentru Gent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel