Demisia lui Traian Băsescu nu ar fi benefică, spune Laszlo Borbely

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, este de părere că o eventuală demisie a preşedintelui Traian Băsescu nu ar fi nici oportună şi nici benefică, pentru că ar crea o instabilitate. 

Membrii coaliţiei de guvernare vor discuta luni despre iniţierea unei acţiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaraţii a Parlamentului, pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a cazului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu.

Laszlo Borbely crede însă că o eventuală demisie a lui Băsescu nu ar rezolva nimic: "Eu cred că în acest moment, când e vorba în primul rând de fratele preşedintelui, nu de el, chiar dacă evident face parte din familie şi chiar dacă sunt unele suspiciuni, eventual, că ar fi ştiut o parte din acele acţiuni, nu s-a confirmat nimic. Eu cred că aici vorbim politic. În acest moment, nu cred că ar fi benefică o demisie, ar crea o instabilitate sau chiar în momentul de faţă ar trebui fiecare să se concentreze pe ceea ce urmează, alegeri prezidenţiale. Cu trei-patru luni înainte de aceste alegeri, nu cred că este oportună o asemenea cerere. Evident, dacă colegii noştri vor cere acest lucru, încă n-am primit nici o solicitare, vom discuta în cadrul coaliţiei, dar părerea mea personală e că prin asta nu rezolvăm nimic şi nu cred că în momentul de faţă trebuie o asemenea declaraţie", a declarat la RFI, Laszo Borbely.

Citește și: Oana Stancu: De ce nu intră procurorii în casa lui Mircea Băsescu

Întrebat dacă s-ar impune o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, vicepreşedintele politic al UDMR a răspuns: "Nu, nu e cazul. Deja am intrat şi în zona aceea, mi se pare, cu şase luni înainte de alegeri, constituţional e dificil. Nu cred că aşa se rezolvă problemele. Ceea ce mă îngrijorează sunt aceste scandaluri aproape săptămânale, care induc un sentiment de totală instabilitate, de lipsa oricăror valori morale şi societatea s-a săturat probabil de atâtea scandaluri".

Citește și: Dan Șova, cinci întrebări devastatoare pentru Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel