Dan Șova, cinci întrebări devastatoare pentru Traian Băsescu

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, îl face praf pe președintele Traian Băsescu, prin cinci întrebări ce reprezintă lovitură devastatoare pentru imaginea președintelui și au o singură concluzie: demisia lui Traian Băsescu. 

Iată ce a scris ministrul Șova, pe pagina sa de Facebook: 

"1. Președintele Traian Basescu a afirmat că, între reflexul natural de a-și apăra fratele și independența justiției, optează pentru cea din urmă. Aparent un discurs corect.

Dar, în fapt, am aflat că Președintele Băsescu ar fi putut interveni în apărarea fratelui, dar a optat să nu o facă.

Întrebare: ar fi fost posibilă intervenția președintelui în justiție?

2. În 2011, în actele de urmărire penală întocmite de procurorul Iacobescu de la Tribunalul Olt în dosarul de cercetare a lui Sandu Anghel (cunoscut și drept Bercea Mondialu') pentru tentativă de omor, se arată că Mircea Băsescu ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni în justiție în favoarea inculpatului.

Bercea-Băsescu. Tăriceanu îi dă lovitura de grație lui Traian Băsescu

Dosarul i-a fost luat procurorului Iacobescu imediat, motivul invocat fiind posibila lipsă de obiectivitate în dosar, în sensul avantajării inculpatului.

Întrebare: de ce a fost nevoie de intervenția mass-media după trei ani pentru a determina Parchetul să cerceteze fapte care erau consemnate de un coleg procuror într-un dosar de cercetare penală, adică într-un document oficial, și nimeni nu a făcut absolut nimic în această privință atâta timp? Oare Inspecția Judiciară va cerceta ce s-a întâmplat cu constatările procurorului Iacobescu în ultimii trei ani?

Bolcaș: Traian Băsescu poate fi AUDIAT. A fost redus la TĂCERE

Întrebare: Fără intervenția mass-media, am fi aflat vreodată de "activitățile obștești" ale domnului Mircea Băsescu?

3. Toată lumea care este lucidă realizează imensul deficit de imagine al României în legătură cu acest scandal penal, care urmează la scurt timp dupa scandalul Nana.

Cu toate acestea, exista voci care susțin că Președintele Băsescu trebuie să rămână în funcție pentru a asigura independența justiției.

Întrebare: Independența justiției depinde de un om sau este o chestiune de natură obiectivă care ține de reglementarea legală și de atitudinea celor care o înfăptuiesc?

Bogdan Chirieac: Gravă problemă la DNA

Întreb, întrucât dacă este vorba de o persoană care asigură independența justiției, aceea se numește "tutelă", iar eu vreau să trăiesc într-o țară cu justiția independentă, iar nu "tutelată" de diverși binevoitori.

În aceste condiții, dacă vrem să nu mai existe nicio îndoială cu privire la independența instituțională a justiției, demisia președintelui Băsescu devine o necesitate.

4. În mod corect, toată lumea susține că, momentan, nu există nici o probă a vreunei legături directe între promisiunile lui Mircea Băsescu și Președintele Traian Băsescu.

Întrebare: De ce unul dintre cele mai temute clanuri interlope din România, cu legături multiple în variate sfere ale societății românești, este suficient de convins de posibilitatea Președintelui României de a interveni în justiție și de ce e suficient de convins că acesta o va face, astfel încât să fie dispus să plătească 600.000 de euro pentru a beneficia de favorurile prezidențiale în cazul concret?

Înregistrări. Ciutacu: D-aia îmi zicea Mircea Băsescu…

De ce un clan interlop, care numai din naivi nu este compus, este suficient de convins, încât să plătească o sumă imensă de bani, că lucrurile se pot aranja la ICCJ prin obținerea unei soluții favorabile de către diverși membri din familia președintelui?

Toate aceste întrebări converg spre o concluzie simplă: președintele Traian Băsescu aduce deservicii grave României și trebuie să demisioneze."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel