Bercea-Băsescu. Tăriceanu îi dă lovitura de grație lui Traian Băsescu

Senatul reacționează la scandalul Bercea-Băsescu. 

Călin Popescu Tăriceanu a cerut, din poziția de președinte al Senatului, RAPOARTE SPP și SRI despre întâlnirile dintre Traian Băsescu și familia lui Bercea Mondial. 

Iată mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu:

"Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Protecție și Pază au atribuții legale și norme interne precise privind protecția informativă în cazul vizitelor efectuate de Președintele României, prin care să se asigure că Președintele României nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea sau care reprezintă un pericol pentru viața Președintelui.

SRI și SPP sunt obligate să asigure protecția informativă a soțului sau soției Președintelui și a tuturor rudelor sale de gradul 1 și au obligația să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activități cu caracter ilegal.

În calitate de Președinte al Senatului României, voi face demersurile procedurale regulamentare necesare pentru ca rapoartele SRI și SPP privind protecția informativă a Președintelui României în cazul vizitelor la clanul ”Bercea” să fie puse la dispoziția Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I., în vederea întocmirii unui Raport, din care să rezulte dacă Președintele României a fost sau nu informat despre activitățile ilegale ale gazdelor sale și în ce au constat aceste informări". 

MIRCEA BĂSESCU. Prima declarație a avocatului, după ARESTARE 

Daniel Savu, senator PSD, spune, la România TV, că această solicitare se face prin Comisie și amintește că președintele Traian Băsescu s-a întâlnit public cu Bercea Mondial. Daniel Savu susține că sensul cererii lui Călin Popescu Tăriceanu este dacă președintele Traian Băsescu știa despre situația dintre Mircea Băsescu și Bercea Mondial și a acoperit-o sau a cerut ajutorul SRI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel