Decizie: Marea Barieră de Corali a Australiei nu va fi inclusă pe lista UNESCO a siturilor pe cale de dispariţie

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Marea Barieră de Corali a Australiei nu e pe lista siturilor "în pericol". 

O comisie UNESCO pentru patrimoniu nu a inclus Marea Barieră de Corali a Australiei pe lista siturilor "în pericol" dar a avertizat că cel mai mare ecosistem coralifer al lumii rămâne "sub o ameninţare serioasă" din cauza poluării şi a încălzirii oceanelor, transmite Agerpres.

Marea Barieră de Corali aduce importante venituri la buget Australiei, înregistrând încasări de aproximativ 6 miliarde de dolari australieni în fiecare an şi susţinând peste 64.000 de locuri de muncă.

În luna noiembrie UNESCO anunţa că Marea Barieră trebuie să fie pusă pe lista siturilor ameninţate după frecvente fenomene de albire a coralilor. Însă în cel mai nou raport comisia a "observat apreciativ" dedicarea şi măsurile adoptate de autorităţile australiene pentru a conserva reciful.

Proiectul de decizie citează "progresul semnificativ" realizat pe frontul schimbărilor climatice, al calităţii apei şi al pescuitului sustenabil în zonă, ceea ce a pus reciful în ansamblu pe un drum mai sustenabil, conform unei declaraţii a premierului australian Anthony Albanese.

El a recunoscut însă că proiectul de decizie al UNESCO indică faptul că reciful nu este încă în afara oricărui pericol, fiind necesari mai mulţi paşi, în continuare, pentru a asigura protecţia sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel