De ce trebuie să pui un ananas pe aragaz? Trucul inteligent care schimbă totul

De ce trebuie să pui un ananas pe aragaz. Trucul inteligent care schimbă totul. Sursa foto: freepik.com
De ce trebuie să pui un ananas pe aragaz. Trucul inteligent care schimbă totul. Sursa foto: freepik.com

Fruct tropical, foarte popular în întreaga lume, ananasul are multiple beneficii pentru sănătate. Într-adevăr, este bogat în antioxidanți, vitamine (C, B6 și D), magneziu, calciu și fier.

Însă, pe lângă gustul său picant și aroma sa cu totul specială, care dă gust smoothie-urilor tale și îmbunătățește multe rețete culinare, ananasul are și virtuți nebănuite pentru a ameliora o problemă zilnică.

În fiecare zi, picioarele noastre sunt suferă. Purtarea continuă a pantofilor, schimbările de temperatură, expunerea la soare și chiar o dietă prea grasă sunt factori care pot afecta pielea picioarelor și provoca crăpături, calusuri, călcâiele uscate și crăpate.

Dacă vrei ca pielea de pe tălpi să fie moale, trebuie să ai grijă de ea, regulat, și să o  exfoliezi cât mai des. Nu este nevoie să cumperi produse cosmetice scumpe.

Apă cu sare pentru dureri în gât și levănțică pentru insomnii: 4 secrete ale medicinei tradiționale

Din fericire, natura este plină de ingrediente sănătoase care aduc multe beneficii organism. Drept dovadă, ananasul va fi aliatul tău perfect care ajută picioarele să capete un nou aspect. Într-adevăr, acest fruct tropical este bogat în bromelaină, un principiu activ care exercită o acțiune ușoară de exfoliere.

Dar cum să-l folosești eficient? Îți dezvăluim o metodă foarte inteligentă care este pe cale să devină populară printre fanii remediilor naturiste.

 

De ce trebuie să pui ananas pe aragaz?

Înainte de a începe această metodă, ai grijă să fii foarte atent în timpul pregătirii, deoarece vei folosi aragazul cu flacără mare.

Vei avea nevoie de:

un ananas întreg,

o lămâie,

frunze de dafin,

sare grunjoasă,

apă, o cratiță, un mixer, un castron, un lighean.

 

Pașii pe care trebui să-i urmezi

 

Pune ananasul pe aragaz la foc mare, învârtindu-l constant. Când coaja este ușor întunecată, o poți  desprinde cu un cuțit. Apoi taie fructul în cuburi și pune-le în blender. Adaugă apă în blender pentru a acoperi toate bucățile de ananas, apoi mixează la putere maximă până obții un amestec gros și  omogen.

Consumă ouă de prepeliță: sunt bogate în zeci de nutrienți și antioxidanți. Pentru unele persoane sunt însă interzise

Coaja de ananas se pune într-o cratiță, se adaugă 1 litru de apă, frunzele de dafin, o mână de sare grunjoasă și lămâia tăiată în jumătate. Se fierbe totul sub capac. După acest timp, toarnă amestec într-un bol mare și adaugă amestecul omogen din bucățile de ananas. Ai grijă să amesteci bine toate ingredientele.

După ce remediul s-a răcit, poți să-ți scufunzi picioarele timp de cel puțin 10 minute. Această soluție este ideală pentru detoxifierea picioarelor, ameliorarea oboselii și combaterea ciupercilor. Ca bonus, datorită sării și lămâii, ai obținut un exfoliant excelent, care curăță și remineralizează pielea în profunzime. Pielea picioarelor tale va fi mai moale.  

Cinci obiceiuri alimentare, benefice pentru bunăstarea organismului

Pentru a salva picioarele de agresiunile externe și pentru a elimina toate calusurile, poți aplica acest remediu o dată sau de două ori pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel