De ce să pui piper în mașina de spălat

Piperul împrospătează culorile şi protejează albul ţesăturilor / Foto: Pexels
Piperul împrospătează culorile şi protejează albul ţesăturilor / Foto: Pexels

Piper negru în maşina de spălat? Pare absurd, nu-i aşa? Cu toate acestea, piperul este un super ingredient care face minuni când vine vorba de texturi şi culori. 

Râșnița de piper se află, în majoritatea gospodăriilor, dar nu în cuva maşinii de spălat ci în bucătărie. Cu toate acestea, cine vrea rufe mai curate ar trebui să ţină una și în baie, lângă balsam şi detergent. De ce? Pentru că piesele vestimentare închise la culoare își pierd strălucirea cu fiecare spălare, iar cele albe tind să se îngălbenească iar piperul...ghiciţi! Adăugat la spălare, face minuni! Nu doar că previne decolorarea hainelor dar le şi albeşte pe cele care şi-au pierdut din strălucire.

Gata cu hainele decolorate

Ai observat că unele haine devin terne chiar și după prima spălare? E firesc, lipsa strălucirii e cauzată de reziduurile de detergent de pe rufe. Adăugat în mașina de spălat, piperul acţionează ca un agent abraziv şi dizolvă resturile de săpun din fibrele lenjeriei. Dacă rămân particule de detergent pe lenjerie, atunci culorile se estompează, iar hainele se decolorează. Doar o linguriță de piper, direct în tambur, redă strălucirea hainelor. Atenţie: se spală cu boabe de piper doar la cea mai scăzută temperatură.

Readuce la viaţă albul îngălbenit

Bluzele tale albe nu se vor mai colora în galben sau gri dacă arunci în mașina de spălat o mână de piper boabe. Mai există încă un ajutor de nădejde în bucătărie, în afară de piper: sarea! Care ține loc de balsam. Rufele tale vor deveni moi cu o cană de sare adăugată direct în maşina de spălat. La alegere, poţi folosi şi o ceașcă de oțet alb sau zeamă de lămâie.

Piperul negru - efect anti-calcar

Piperul negru are puterea de a deduriza apa. În multe zone ale țării apa este dură, adică are un procent mai ridicat de săruri de calciu şi de magneziu. Când speli cu apă dură, sărurile se depun pe cuva mașinii sau chiar pe rezistențe, scurtându-i durata de funcționare. Vrei să știi cât de dură e apa pe care o folosești zilnic? Testul e simplu: spală un pahar cu apa de la robinet şi lasă-l să se usuce. Dacă rămân urme albe, acestea sunt semne ale sărurilor minerale, deci apa e dură. Poți adăuga o lingură de boabe de piper în mașina de spălat pentru a deduriza apa. În timpul spălării, boabele de piper se macină, transformându-se într-o pudră. Nu trebuie să îndepărtezi această pudră, setând mașina pentru un nou ciclu de clătire. Nicio grijă, piperul va fi evacuat la următoarea spălare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel