EXCLUSIV  De ce nu se va circula 100% civilizat în România. Titi Aur: Nu suntem educați, iar dacă suntem educați, suntem nesimțiți / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a vorbit despre modul în care șoferii se comportă în intersecții.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a comentat imaginile cu un scuterist aflat într-o intersecție care a schimbat benzile de circulație fără a se asigura. Expertul a spus cum trebuie circulat, mai exact, într-o intersecție.

„Nu doar scuteriștii și nu doar șoferii veniți din alte țări nu respectă regulile de circulație în România. Eu am văzut faze în care mașina de școală trecea drept prin sensul giratoriu, deși acesta avea 2 benzi. E o problemă de înțelegere a traficului și mă refer strict la intersecții: cea normală și cea cu sens giratoriu.

Regula este că pe banda pe care intri, pe banda aia trebuie să ieși din intersecție. Că faci la stânga, că faci la dreapta, ieși pe banda pe care intri. Dacă schimbi banda în intersecția cu sens giratoriu, trebuie să o faci ca și cum ai fi în altă parte, adică trebuie să semnalizezi, să te asiguri și să acorzi prioritate celui de pe banda pe care vrei să intri.“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Șoferii români vs. șoferii spanioli. Titi Aur: Sistemul care va opri vitezomanii în localități / video

Există o problemă și la intersecții

Titi Aur a vorbit și despre modul în care intersecțiile sunt realizate, cele mai multe dintre acestea fiind slab sistematizate sau marcate incorect.

„Nu doar scuteriștii străini - care nu respectă reguli pentru că la ei nu există - fac acest lucru, dar nici măcar șoferii români nu înțeleg și nu fac treaba asta. Bineînțeles că și intersecția trebuie să fie și construită și marcată încât să poți să schimbi banda. Dacă drumul intră în sens cu două benzi, dar în sens este doar o bandă, se ajunge la mica înțelegere sau regula fermoarului.

În mod normal, o intersecție bine sistematizată și marcată înseamnă preselecție, îți arată dinainte pe care bandă să te pui pentru stânga, dreapta și înainte, tu încadrezi pe banda dedicată direcției pe care vrei să te duci, iar când ajungi în intersecție, că e cu sens giratoriu sau nu, trebuie să ai numărul de benzi corespunzător, iar apoi tu trebuie să respecți.

Noi avem niște intersecții incorect marcate, cu marcaje greșite, că așa i-a ieșit celui care a tras marcajul. Intersecțiile nu sunt marcate corect, noi nu suntem educați suficient - bicicliști, motocicliști, șoferi -  iar dacă suntem educați, suntem nesimțiți.

Când toți acești factori vor funcționa, probabilitatea să circulăm civilizat va fi mult mai mare. Nu 100%, dar cu siguranță va fi mai bine decât așa“, a concluzionat Titi Aur, specialist în conducere defensivă.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel