De Ce este Buble vinovat în scandalul Ana Birchall: Are cont în bancă şi e de la Antena 3. Vezi motivarea Tribunalului Bucureşti

ana birchall
ana birchall

Abilitatea puterii portocalii atunci când e vorba să îşi lovească adversarii, din media sau din politică, este una ieşită din comun. De exemplu, recent a reuşit să se folosească de o PSD-istă, Ana Birchall, pentru a lovi într-un antenist, Iosif Buble, punând la bătaie o singură resursă: [/caption]  

Pe 28 martie, Tribunalul Bucuresti a decis că jurnalistul Iosif Buble se face vinovat de încălcarea dreptului la imagine şi viaţă privată în procesul intentat de politicianul social-democrat Ana Birchall. Avocaţii jurnalistului au aşteptat, începând de atunci, motivarea sentinţei pentru a putea să îşi pregătească în mod corect căile ulterioare de atac. Ultima dată, avocaţii au verificat dacă a fost publicată sentinţa chiar pe data de 2 iunie, fără niciun rezultat pozitiv. Doar că, tot în data de 2 iunie, motivarea cu pricina a putut fi citită pe site-ul HotNews, unde Dan Tapalagă, un apropiat al fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, şi-a demonstrat abilitatea de a face rost de acte juridice înaintea celor din sistem.

Motivare Tribunalul Bucuresti Ana Birchall vs. Iosif Buble /// sursa: HotNews

În toamna anului 2008, pe Internet a început să circule un filmuleț cu caracter pornografic în care s-ar fi sugerat că protagonista scenelor cu caracter sexual ar fi fost Ana Birchall. La peste doi ani de la data respectivă, în februarie 2010,  Ana Birchall îl dădea în judecată pe ziarist pentru faptul că ar fi publicat pe blogul personal acel film.  Pe 26 martie 2011 Tribunalul Bucureşti a admis cererea reclamantei, condamnându-l, cu vinovăție, pentru o evidentă campanie de denigrare și de defăimare pe care Iosif Buble a dus-o la adresa reclamantei, la plata a 70 000 euro daune. Instanța a admis că Buble este prima persoană care a asociat numele Anei Birchall cu acel filmuleț.

Un site cu proprietar nedeternimat

În timpul procesului, Iosif Buble a arătat cu nu poate fi parte în acest proces, întrucât nu este proprietarul site-ului pe care a fost publicat filmul cu pricina, ci că este o simplă supoziţie a Anei Birchall, în realitare fiind vorba de un cont al cărui proprietar nu poate fi determinat. Pornind de la contul bancar indicat de cel care a înregistrat site-ul, instanţa a decis altfel. „(...)Pe de altă parte, calitatea pârâtului de beneficiar asupra contului bancar indicat în cadrul blogului fiind demonstrată prin validarea tranzacţiei desfăşurată la data de-20.07.2010 (...)“, se arată în motivare. Cu alte cuvinte, Iosif Buble a fost dat de gol de faptul că cineva s-a folosit de nişte bani care i-au apărut peste noapte pe card. În cazul în care contul bancar cu pricina ar fi chiar contul de salarii al lui Iosif Buble, acest fapt ar demonstra doar că jurnalistul a scos din cont nişte bani care i-au apărut pe card.

S-a stabilit, cu probe, că e de la Antena 3

În finalul deciziei, magistraţii explică şi de ce au considerat că jurnalistul Iosif Buble este vinovat. „(...)Instanţa consideră că în cauza dedusă judecăţii sunt întrunite aceste cerinţe, rezultând din probele aflate la dosar că pârâtul care este jurnalist în cadrul unuia dintre cele mai importante trusturi de presă şi de televiziune (Antena 3 - n.r.) este autorul şi semnatarul mai multor articole publicate în cadrul blogului şi ca atare iniţiatorul scandalului mediatic declanşat împotriva reclamantei“.

Ana Birchall, protagonista mondenă şi politică

Numele Anei Birchall a apărut în mai multe scandaluri publice. În 2008, Ana Birchall susţinea că o persoană necunoscută ar fi depus cerere de divorţ în numele ei. Consiliul Superior al Magistraturii decidea că cererea de divorţ a fost depusă chiar de către Ana Birchall. La sfârşitul anului 2009, un alt filmuleţ în care Ana Birchall i-ar fi dat lui Mircea Geoană 5000 de euro pentru campania electorală, care „va ajută pe dumneavoastră“, dar „este contribuţia mea întru pregătirea unui loc eligibil pentru mine“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel