EXCLUSIV  De ce Dan Bittman vrea ca TVR să difuzeze Concertul de la Viena de Anul Nou: România culege astăzi roadele a ceea ce a sădit în acești ani

Foto: Facebook / Dan Bittman
Foto: Facebook / Dan Bittman

Pentru că sunt unii români care spun că ar trebui ca Televiziunea Română să nu mai difuzeze Concertul de la Viena de Anul Nou ca protest față de Austria care s-a opus să intrăm în Schengen, Dan Bittman are o altă părere.

Contactat de DC News pentru a-l întreba dacă este de părere că TVR ar trebui să nu mai difuzeze Concertul de la Viena de Anul Nou, artistul a spus că poate este momentul ca noi, ca popor, să terminăm cu atâta ură.

Dan Bittman a zis că „România culege astăzi roadele a ceea ce a sădit în acești ani”.

„Cred că ar trebui să fie difuzat în continuare Concertul de la Viena. Nu trebuie cultivată ura și vrajba. România culege astăzi roadele a ceea ce a sădit în acești ani. Arta, sportul și oamenii simpli și nesimpli în general nu au motive să se urască”, ne-a spus Dan Bittman.

DC News a transmis către Televiziunea Română solicitarea de a ne răspunde la întrebarea dacă în 2023 vom urmări Concertul de la Viena de Anul Nou. Până la momentul redactării acestei știri, nu am primit răspuns.

Este cel mai popular concert de Anul Nou

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena este cel mai popular concert de Anul Nou, difuzat în 92 de țări și urmărit în direct de aproximativ 50 de milioane de spectatori.

Primul concert a avut loc pe 31 decembrie 1939 și a fost dirijat de Clemens Krauss. Acel concert a fost inițiat ca demers propagandistic Joseph Goebbels, la scurt timp după izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial. De atunci concertul are loc în fiecare an la Viena, în dimineața zilei de 1 ianuarie.

O schimbare față de organizarea tradițională a sfârșitului concertului în perioada recentă a avut loc cu ocazia concertului in 2005 dirijat de Lorin Maazel, când programul s-a terminat cu valsul „Dunărea albastră” în semn de respect față de victimele cutremurului din Oceanul Indian din 2004.

CITEȘTE ȘI: DC News l-a contactat pe naistul Nicolae Voiculeț pentru a-l întreba dacă el consideră că TVR ar mai trebui să difuzeze Concertul de la Viena, așa cum a făcut-o an de an, după episodul cu Schengen. Nicolae Voiculeț vrea să fie difuzat Concertul de la Viena. De ce? Ca plată „pentru tot aurul furat”. Vezi aici continuarea: https://www.dcnews.ro/naistul-nicolae-voiculet-vrea-sa-fie-difuzat-concertul-de-la-viena-ca-plata-pentru-tot-aurul-furat-dar-exista-un-dar-la-care-tvr-refuza-sa-raspunda_898778.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel