De Ce a fost eliberat Marius Petcu. Avocaţii susţin că acuzaţiile s-au bazat doar pe flagrant. Procurorii spun că au probe audio şi video

Marius Petcu
Marius Petcu

Magistraţii Curţiid e Apel Bucureşti au respins, vineri seara, cerea procurorilor de a-l cerceta pe liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, în stare de Arest. Avocata acestuia susţine, Alice Drăghici, că  acuzaţiile aduse lui Petcu s-au bazat doar pe flagrantul organizat de procurori, precizând că există vicii de procedură în dosarul liderului CNSLR-Frăţia.

Alice Drăghici a spus, după pronunţarea deciziei CAB în cazul lui Marius Petcu, că apărarea a atacat în sala de judecată o serie de „vicii procedurale legate de cursul probatoriilor“, precum şi alte acte de procedură din dosar, pe care judecătorul se pare că şi le-a însuşit, informează Mediafax.

Ea a precizat că recursul procurorilor la decizia Curţii de Apel Bucureşti se va judeca la instanţa supremă, proces de care îi este teamă.

Întrebată de când este urmărit de anchetatori Marius Petcu, preşedintele CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, Drăghici a răspuns că de două luni, ;i c[ procurorii spus că la dosarul cauzei există şi o serie de interceptări.

Soţia lui Marius Petcu, Claudia Petcu, a spus, după pronunţarea sentinţei, că soţul ei este nevinovat şi că soluţia de cercetare a acestuia în libertate este una dreaptă. Ea a precizat că nu i se pare normal că soluţia judecătorului s-a dat în şedinţă secretă.

Marius Petcu a fost prins în flagrant, joi, de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în perioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, ar fi primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului „Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov“, preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, notează procurorii în documentul citat.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu ar fi primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro.

Citeşte şi:

Marica: Dacă l-au prins pe Petcu “la furat”, e o prostie din partea lui. Nu mai bag mâna în foc pentru nimeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel