DANUrB+, proiect turistic din care fac parte 6 state prin care trece Dunărea, va începe pe 26 februarie

DANUrB+, proiect turistic din care fac parte 6 state prin care trece Dunărea, va începe pe 26 februarie  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
DANUrB+, proiect turistic din care fac parte 6 state prin care trece Dunărea, va începe pe 26 februarie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Proiectul turistic DANUrB+, din care fac parte cele şase ţări prin care trece Dunărea, va începe la data de 26 februarie, cu o conferinţă online, au transmis autorităţile locale ale judeţului Pesta, către agenţia ungară de presă MTI.

András Ambrus, şeful biroului de presă din cadrul Consiliului Judeţean Pesta, a relatat că proiectul care are loc între 2020 şi 2022 este o continuare a programului de cercetare DANUrB desfăşurat între 2017 şi 2019. Bugetul pentru faza actuală este de 2,7 milioane de euro. La lucrările comune participă Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, România şi Bulgaria. Din parteneriatul format din 19 membri fac parte 6 universităţi, institute de cercetare şi agenţii care se ocupă de turism şi dezvoltare regională, primării şi organizaţii neguvernamentale. Programul a fost dezvoltat şi este gestionat de Catedra de Urbanism de la Universitatea Tehnică şi Economică din Budapesta.

Scopul iniţiativei este acela de a crea o reţea spaţio-culturală cuprinzătoare, denumită “Promenada Culturală Europeană”, care să conecteze comunitatea dunăreană şi să o unească sub un singur brand, ca o destinaţie turistică unitară, a explicat András Ambrus.

Proiectul oferă itinerarii tematice şi oportunităţi de dezvoltare care pot creşte numărul vizitatorilor, făcând ca timpul pe care aceştia îl petrec în regiune să fie unul mai lung şi mai plin de conţinut cultural.

Deocamdată se mai lucrează la programul concret al noii faze, însă un prim eveniment, o conferinţă online va avea loc în luna februarie. Mai târziu – la fel ca data trecută – participanţii se vor putea alătura unor ateliere de lucru, excursii de studiu, pregătiri profesionale şi prezentări de bune practici, iar în unele localităţi vor fi realizate şi implementate şi planuri concrete de turism, a explicat András Ambrus, potrivit Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel