Daniel Suciu (PSD): Restricţiile din Palatul Parlamentului, pentru protestatarii USR

Daniel Suciu, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, susţine că restricţiile din Palatul Parlamentului nu sunt pentru jurnalişti, ci pentru protestatarii USR.

Daniel Suciu a reacţionat astfel la faptul că miercuri dimineaţă pe liftul de lângă biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, dar şi pe alte ascensoare de pe coloană a părut un afiş conform căruia acestea pot fi folosite doar de către parlamentari, în timp ce accesul pe coridorul care face legătura dintre Camera Deputaţilor şi Senat a fost restricţionat.

'Ascensor destinat exclusiv pentru transport parlamentari' - este mesajul afişat miercuri dimineaţă lângă uşile liftului care se învecinează cu biroul preşedintelui Camerei.

Un exces de zel din partea unui funcţionar

'A fost inclusiv ieri o discuţie în Biroul permanent vizavi de ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută pe acest hol. Din ceea ce am înţeles, ceea ce s-a pus pe lifturile de la 1 a fost o greşeală, pentru că nimeni nu a încercat, nici nu doreşte să restricţioneze accesul dvs. (al jurnaliştilor - n.r.) în acest perimetru. Eu ştiu ca doamna secretar general al Camerei a verificat acest lucru, dar ieri în Biroul permanent nu s-a discutat o asemenea măsură restrictivă la adresa ziariştilor. Posibil să fie şi un exces de zel din partea unui funcţionar din Camera Deputaţilor, dar ieri la BP nu s-a luat - singura instanţă care poate decide ce se întâmplă în acest perimetru - nicio sancţiune. Nu am verificat ce funcţionari sau cine a pus un afiş. (...) Să nu vorbim de domnul Dragnea, că n-are nicio legătură cu liftul. O să verific la Secretariatul General ce s-a întâmplat cu asemenea mare problemă - un afiş la lift. Cred că nimeni, nici eu, nici colegii mei nu doresc să vă restricţionăm dvs., reprezentanţilor presei, accesul. A fost săptămâna trecută un incident cu invitaţi aduşi de un partid politic pe acest hol. Deciziile care s-au luat şi măsurile... o greşeală, pentru că protestatarii nu au ce căuta la P1 să urle şi să se arunce pe jos ca să protesteze. Cred că, dacă s-a asimilat acest afiş cu interdicţia pentru dvs., este o greşeală', a susţinut Daniel Suciu.

El a explicat apoi şi interzicerea accesului la balcoane a reprezentanţilor Opoziţiei şi prezenţa a peste 70 de invitaţi ai PSD.

Invitaţi, doar de la PSD

'Când este vorba de balcoane, accesul se face ca urmare a solicitările făcute de grupurile parlamentare Secretariatului General. Din ceea ce am înţeles, la momentul depunerii de către USR a acestor cereri, balcoanele erau pline, inclusiv de către susţinători, de către membrii PSD. Nu există o repartiţie, există cine depune cererea. (...) Dar dacă grupurile parlamentare, două, trei, unul au depus cereri care numeric au acoperit balcoanele, celelalte grupuri care au depus ulterior nu mai au acces. Restricţiile vizavi de acest perimetru au venit ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu invitaţii USR-ului de săptămâna trecută şi, indiferent ce susţin colegii mei de la USR, ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută este o ruşine pentru Parlamentul României. Iar ceea ce vedeţi aici este o consecinţă că nu mai acceptăm - şi BP a luat ieri această decizie - ca invitaţii USR-ului care vin cu un singur scop - să aibă aici acces. De fiecare dată când este o moţiune de cenzură, există invitaţi care vor să participe de la balcon. (...) Câţi oameni a invitat PSD? În jur de 70, dacă ţin bine minte. (...) Înseamnă că toate locurile s-au ocupat. Acest subiect îl gestionează cei de la Secretariatul General. Nu întrebaţi pe mine de ce 3-5-locuri sunt libere şi nu are acces altcineva', a detaliat deputatul PSD. Suciu a precizat că măsurile luate miercuri nu vor fi permanente.

Vezi şi: Moţiune de cenzură. Măsuri restrictive în Parlament, în ziua votului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel