Dăncilă-plângere penală: Chirieac: România, vulnerabilă. Iată ce pățiți

Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern
Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern

Viorica Dăncilă a fost aruncată într-un scandal care, pe plan internațional, conform analistului Bogdan Chirieac, ar putea fi folosit astfel încât România să fie dată exemplu negativ, în contextul discuțiilor despre mutările de ambasade de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea penală făcută de Ludovic Orban în care o acuză pe Viorica Dăncilă de "înaltă trădare" este, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, o manevră menită să ducă la prăbușirea Guvernului României. "Aici nu este vorba de înaltă trădare, e vorba despre o manevră politică menită să ducă la prăbușirea Guvernului. S-a dovedit, în ultimii ani, în România, că nu e nevoie să ai o acuzație gravă sau o acuzație reală, că lucrurile astea pot fi pur și simplu inventate. Nu este nevoie de niciun fel de realitate pentru a desfășura o anchetă penală care să aibă consecințe grave în politică, adică demisie, îndepărtarea omului respectiv din viața publică și toate aceste lucruri. Pe această premisă se bazează plângerea domnului Ludovic Orban" a declarat Bogdan Chirieac.

România va suferi pe plan extern

Despre tratarea de către autorități a unei astfel de plângeri, analistul susține că este luată în serios doar dacă ai de partea ta "statul subteran". Mai mult, această acțiune ar putea conduce, pe plan internațional, la folosirea României drept exemplul negativ. "Dacă ai de partea ta statul subteran, plângerea este luată în seamă și se începe ancheta. Nu cred că în cazul doamnei Dăncilă dacă va continua și nu va face ce a spus domnul președinte Iohannis, adică i-a spus să demisioneze și dânsa nu vrea, plângerea va fi luată în seamă. Aici e implicarea statului subteran, foarte puternică în România, spre deosebire de alte state europene precum Ungaria sau Cehia, care nici ele nu au vrut să semneze hârtia aceea în care se angajau să nu mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Și atunci, România, fiind cea mai vulnerabilă, va fi un exemplu pentru întreaga Europă: 'Iată ce pățiți dacă faceți așa ceva'", a declarat Bogdan Ghirieac la Româniatv.

Vezi și: Plângere penală Dăncilă. Chirieac: "Gest fără echivoc împotriva Statelor Unite şi Israelului"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel