Dalai Lama, ultimul lider spiritual tibetan

Dalai Lama
Dalai Lama

Într-un interviu pentru BBC, Dalai Lama, care acum are 79 de ani spune că poporul va hotărî dacă, după moartea sa, îşi va alege un alt lider spiritual.

Dalai Lama a subliniat în interviul pe care l-a acordat că rolul său nu mai include responsabilităţi politice. El a transferat puterea politică în 2011 unui lider al guvernului tibetan în exil. Comunitatea internaţională a comentat mişcarea drept o garanţie a faptului că Tibetul va avea un lider care să nu fie controlat de Beijing. Asta după ce China a declarat, în mai multe rânduri, că ea va alege următorul Dalai Lama.

"Instituţia lui Dalai Lama va înceta, într-o bună zi. Aceste instituţii artificiale vor înceta. Nu e nicio garanţie că nu va veni un Dalai Lama prost, care se va face de râs. Asta ar fi foarte trist. Aşa că, e mai bine ca o instituţie veche de secole să ia sfârşit cu un Dalai Lama popular".

Citește și: DALAI LAMA, declarație surprinzătoare: Nu vrea succesor 



Dalai Lama este cel mai înalt grad spiritual în Tibet. Instituţia a fost creată în secolul al XVII-lea şi continuă şi în prezent. Actualul Dalai Lama este al 14-lea lider spiritual al Tibetului. Din 1959, Dalai Lama trăieşte în exil, iar în 1989 a primit Premiul Nobel pentru pace.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel