Dacia Spring, desemnată "cel mai accesibil vehicul din Europa"

Facebook Dacia
Facebook Dacia

Dacia Spring a fost desemnată cel mai accesibil vehicul din Europa de către cei de la Autobest. 

Juriul a fost compus din 32 de ziariști din Europa, care au desemnat modelul Spring ca fiind cel mai bun și accesibil vehicul de pe Bătrânul Continent.

„Suntem foarte mândri că am câştigat premiul AUTOBEST 2022, un trofeu ce fonfirmă hotărârea Dacia de a oferi clienţilor ceea ce este cu adevărat util pentru ei. Simplu în utilizare şi accesibil, Spring este perfect adaptat epocii pe care o trăim”, a declarat Denis Le Vot, CEO Dacia & LADA, pentru Adevarul.ro.

Accesibilă, dar aproape deloc sigură 

Constructorul auto francez Renault a primit o lovitură dură, după ce European New Car Assessment Programme (NCAP) a atribuit un rating zero modelului Renault Zoe, iar Dacia Spring a primit o singură stea, după noul protocol de testare care a devenit standard pentru Europa, transmite Reuters.

"Renault era odată sinonim cu siguranţa. Însă, aceste rezultate dezamăgitoare pentru Zoe şi Dacia Spring arată că acum siguranţa a devenit o victimă colaterală în tranziţia grupului spre automobilele electrice", a declarat secretarul general de la Euro NCAP, Michiel van Ratingen.VEZI CONTINUAREA AICI

Maşina electrică, mai periculoasă în trafic 

"Maşina electrică nu transmite în exterior zgomote, vibraţii, astfel încât să fii auzit de animale sau de pietoni. Maşina nu va mai fi auzită şi s-ar putea să te trezeşti cu animale sau, mai periculos, cu pietoni în faţa maşinii, mai ales în România, unde pietonul este needucat. Este needucat de acasă, pentru că tata, mama, bunica, l-au luat de mână când era mic şi l-au dus printre maşini. Este needucat şi din şcoală, pentru că nimeni nu se ocupă de educaţia rutieră. Şi este needucat în general, pentru că trece strada pe unde îi vine. Şoferul de maşină electrică trebuie să fie şi mai atent, pentru că maşina lui este mai periculoasă. Dacă trece un tractor ca pe timpuri, mai rar intră omul sau copilul în faţa acestuia, pentru că îl aude. Pe când maşina electrică se deplasează silenţios", a spus Titi Aur pentru DC NEWS. VEZI MAI MULTE AICI

Citeşte şi Maşinile Dacia, printre cele mai puţin recomandate SH-uri. Şanse mari să se strice după câteva mii de km

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel