Dacă ai un cuptor cu microunde, trebuie să faci acest lucru. Este important pentru sănătatea ta

Dacă ai un cuptor cu microunde, trebuie să faci acest lucru. Este important pentru sănătatea ta. Sursa - pixabay.com
Dacă ai un cuptor cu microunde, trebuie să faci acest lucru. Este important pentru sănătatea ta. Sursa - pixabay.com

Astăzi, aproape în fiecare bucătărie există un cuptor cu microunde.

Este un aparat foarte confortabil și funcțional care grăbește prepararea mâncărurilor preferate. Dacă nu este curățat corespunzător, cuptorul cu microunde poate fi nociv pentru sănătate. Deoarece este un aparat electrocasnic, care se folosește zilnic, este important să se elimine toate reziduurile de murdărie acumulate.

Astăzi cuptorul cu microunde este folosit pentru gătit, dezghețare sau pur și simplu pentru reîncălzirea alimentelor. Este esențial să urmezi aceste metode rapide și ușoare pentru a-l curăța corect.

Aspiratorul miroase urât? Iată cum poți remedia problema neplăcută

Curăță cuptorul cu microunde cu apă cu lămâie. Printre remediile tradiționale și utile pentru curățarea cuptorului cu microunde se numără apa cu lămâie. 

Stoarce o lămâie într-un recipient plin cu apă. De asemenea, poți adăuga puțin bicarbonat de sodiu și o crenguță de pătrunjel în apă. Recipientul se pune în cuptorul cu microunde, care se pornește la viteză maximă pentru 5 minute. 

Toate reziduurile de alimente uscate vor fi eliminate complet din cuptorul cu microunde. Acesta este un remediu ușor, gratuit și eficient.

Plăcintă cu ceapă și cartofi rași, crocantă și apetisantă. O felie are doar 220 de calorii

Folosește oțet pentru a îndepărta murdăria din cuptorul cu microunde. Oțetul are proprietăți excelente de lustruire și degresare, deci este perfect și pentru curățarea cuptorului cu microunde. Pur și simplu adaugă o lingură de oțet alb într-un vas plin cu apă și lăsă-l în cuptorul cu microunde pentru câteva minute.

În acest fel, urmele de murdărie din cuptorul cu microunde vor fi eliminate ușor. Va trebuie să le ștergi cu o cârpă umedă. Aceasta este o soluție optimă pentru curățarea pereților cuptorului cu microunde.

Dacă preferi să utilizezi un alt remediu pentru curățarea cuptorului cu microunde, poți opta pentru bicarbonatul de sodiu. În acest caz, pur și simplu, pune puțin bicarbonat pe un burete umed și freacă petele de murdărie.

După această operație, clătește bine buretele și  trece-l de mai multe ori peste suprafețele cuptorului cu microunde.

În general, pe lângă utilizarea acestor remedii ușoare de curățare, poți încerca și  preveniții parțial murdăria. De exemplu, acoperă mereu mâncarea, atunci când o încălzești în cuptorul cu microunde. Astfel vei evita stropii de sos și ulei din interior. Un alt sfat este să lași întotdeauna ușa cuptorului cu microunde puțin deschisă.

 

Vezi și:

 

Îndepărtați rapid calcarul. O puteți face în doar 5 minute cu un produs din baie

 

Îndepărtarea rapidă a calcarului este foarte ușoară dacă folosești acest ingredient miraculos! Există zeci de produse cu care puteți elimina calcarul, dar de ce să nu folosești ceea ce aveți deja în baie? Calcarul este inamicul dușului, a chiuvetei și a robinetului. Apare atunci când apa este bogată în magneziu sau calciu.

De fapt, se întâmplă că nici capul de duș să nu mai funcționează tocmai din acest motiv.  

Cinci greșeli pe care trebuie să le eviți, dacă vrei ca friteuza cu aer cald să funcționeze mai mulți ani

Produsul minune este crema de ras. Puneți puțină cremă de ras pe suprafața pe care doriți să o detartrați, apoi frecați energic. După clătire, veți observa rezultate excelente.

Puteți folosi acest produs și pentru bijuterii, cu excepția celor care au pietre prețioase. Bijuteriilor vor străluci și vor arăta ca noi, folosind această metodă simplă.

Procedând astfel, veți evita să apelați la produse toxice, preferându-le pe cele care se găsesc în casă.

Alternativ, puteți folosi și oțet alb, care are aceeași eficiență de detartrare, igienizare și lustruire.  

Cel mai simplu și mai eficient mod de a îndepărta etichetele de pe borcanele de sticlă

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un ingredient foarte ieftin și, la fel ca oțetul, poate curăța țevile și canalele de scurgere.

Totul va străluci din nou și va funcționa corect, fără costuri și aproape fără impact asupra mediului! Îți vei lua rămas-bun de la acelor produse de curățare dure pe care le foloseai în mod normal.

Pentru a îndepărta calcarul de pe faianță și gresie, puteți crea un produs minune. Puneți într-un bol un pahar de bicarbonat de sodiu, 2 pahare de apă și sucul de la o jumătate de lămâie.

Amestecați totul până obțineți o pastă, care trebuie aplicată, cu un burete, pe suprafețele murdare. Lăsați-o să acționeze 20 de minute, apoi clătiți. Efectul va fi uluitor! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel