"Da, măi, e trucată". Manipulare grosolană a EvZ referitoare la Vîntu şi caseta cu Băsescu lovind un copil

Băsescu copil
Băsescu copil

Evenimentul Zilei  a făcut o tentativă de manipulare grosolană a publicului, pornind de la stenograme puse de procurori la dispoziţia presei portocalii.

Astfel, citând interceptări din dosarul Sorin Ovidiu Vântu, EVZ titrează “Da, măi, e trucată”, pentru a induce ideea că presa a folosit un fals în campania din 2009, atunci când au fost difuzate imagini cu Traian Băsescu lovind un copil. De fapt, SOV discuta cu un director de la Realitatea despre intenţia de vot şi părerea publicului asupra casetei. Din stenograme reiese că Vântu a afirmat că o parte dintre românii care cred că este trucată, tot votează împotriva lui Băsescu. Vântu imaginează ce spun aceştia: “Da, măi, e trucată, şi du-te în p... mă-tii că tot nu te votez”. Din stenogramă nu reiese niciun moment că SOV ar admite un eventual trucaj, aşa cum titrează Evenimentul.

De remarcat, stenogramele publicate de EvZ nu au legătură cu Sorin Popa, ci sunt „picanterii“ care ar putea avea ca şi scop discreditarea presei care critică puterea.

Iată şi articolul:

“Noi interceptări din dosarul din instanţă al lui Sorin Ovidiu Vîntu. În ziua de 30.11.2009, Sorin Ovidiu Vîntu vorbeşte cu Sergiu Toader, şeful Realitatea TV.

S.O.VîNTU: De ce crezi că e atât de disperat? E disperat că ştie că pierde.

SERGIU TOADER: Măi, dar e fantastic cum... deci incredibil... Ăsta cu caseta a jucat un rol important şi chiar dacă 44 cred că e trucată, îşi păstrează opţiunea de vot, nu?

S.O.VÎNTU: Da, tati, da. Adică pe români îi doar în p..., ei s-au presetat deja.

SERGIU TOADER: Da, am înţeles.

S.O.VÎNTU: Da măi, e trucată şi du-te în p... mă-tii că tot nu te votez. Alegătorii lui: "Da, măi, e adevărat, i-a dat o labă şi unde dă BĂSESCU, creşte", vorba imbecilului ăla de Macovei.

SERGIU TOADER: Da, corect”.

SOV a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând atunci mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea lui Nicolae Popa, respectiv complicitate la această infracţiune.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 16 septembrie, după o săptămână de detenţie.

Sorin Ovidiu Vîntu va fi cercetat într-un nou dosar penal, pentru spălare de bani, disjuns din cel în care procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Citeşte şi:

Vîntu: În 2006 am început un lobby pentru suspendarea lui Băsescu. În 2007 m-am inactivat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel