Curăță sandalele din piele înainte de a le depozita în dulap. Trebuie să faci neapărat asta

Curăță sandalele din piele înainte de a le depozita în dulap. Trebuie să faci neapărat asta. Sursa - Pexels
Curăță sandalele din piele înainte de a le depozita în dulap. Trebuie să faci neapărat asta. Sursa - Pexels

Vara s-a terminat și multe gospodinele fac ordine în dulapuri. Hainele lejere sunt înlocuite cu cele groase. La fel și încălțămintea ușoară este depozitată până vara viitoare.  

Vă luați rămas bun de la sandalele comode, care v-au însoțit pe tot parcursul verii. Confortabile, respirabile și super trendy, sandalele au fost purtate, toată vara, cu rochițe, pantaloni sau  blugi.

Dar deja toamna și-a intrat în drepturi și trebuie să vă luați rămas bun de la sandale și să le puneți în dulapul de încălțăminte. Înainte de a le depozita, este necesar să le curățați temeinic și să eliminați petele și mirosurile neplăcute.

Trei plante parfumate, ideale pentru balcoane și grădini umbrite

Pentru acest lucru, aveți nevoie de produse pe care le aveți deja în casă și pe care le folosiți la  treburile casnice.

Sandalele de vară diferă ca material, de  aceea, nu ar trebui tratate la fel. De exemplu, dacă aveți o pereche de sandale din piele, le puteți spăla cu apă și câteva picături de săpun de vase.

Cu o cârpă moale curățați bine interiorul și exteriorul pentru a elimina toate petele. De asemenea, puteți folosi apă și săpun de Marsilia. Nu frecați sandalele pentru a preveni deteriorarea pielii și a tălpii.

Vara, multe femei poartă sandalele cu talpă din plută. Pentru a curăța acest material, trebuie doar să creați un amestec de lămâie și bicarbonat. Distribuiți pasta pe toată talpa și lăsați-o să acționeze o oră. După ce timpul a expirat, îndepărtați pasta cu o cârpă umedă. Dacă acest remediu nu este suficient, atunci trebuie neapărat să folosiți un degresant.

Pentru a curăța pantofii din piele aveți nevoie de apă și un detergent blând. Folosiți întotdeauna o cârpă moale și nu frecați. Așadar, iată cum să curățați sandalele din piele și pe cele cu talpă din plută în câțiva pași simpli.

Dacă vreți ca încălțămintea să miroase frumos pregătiți niște pungi cu levănțică și câteva picături de ulei esențial. Puneți pungile parfumate în dulapul cu pantofi sau direct în cutiile cu pantofi.

BONUS. Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

Stilul vintage devine din ce în ce mai popular și tot mai multe persoane au scotocit în vechile garderobe ale familiei în căutarea unor pietre prețioase rare.

Deosebit de populare sunt gențile vintage din piele. Există însă o singură mică problemă: după ani de zile, o geantă din piele poate mirosi urât. Dar nu vă faceți griji, pentru că puteți elimina ușor problema.

Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

În primul rând asigurați-vă că pielea este intactă și nu este mucegăită sau putrezită. Pielea, fiind un material organic, ar putea putrezi, chiar dacă a fost tratată. Deci, asigurați-vă că geanta este intactă înainte de a continua. Dacă materialul este intact, puteți curăța geanta pentru a elimina mirosurile neplăcute.

În al doilea rând, geanta trebuie aerisită bine. Puneți câteva ziare în geantă și lăsați-o în balcon, dar nu sun razele directe ale soarelui. După două sau trei zile, umpleți o șosetă cu bicarbonat de sodiu, închideți-o cu grijă și puneți-o în geantă. Bicarbonatul de sodiu este un aliat cunoscut pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Lăsați șoseta cu bicarbonat în geantă câteva zile.

Încălzește faianța din baie cu un uscător de păr: doar gospodinele pricepute cunosc secretul

După ce bicarbonatul de sodiu a absorbit mirosurile neplăcute, luați un castron cu apă călduță și câteva picături de săpun de vase. Înmuiați un burete moale în apă, îl stoarceți bine, apoi îl treceți ușor pe geantă. După ce ați făcut acest lucru, spălați bine buretele, astfel încât să nu rămână nicio urmă de detergent de vase și treceți pe geantă.

La final, puteți pune în geantă o pungă cu lavandă, mentă sau oregano. În câteva zile, mirosurile neplăcute vor fi eliminate, iar geanta va mirosi grozav și va fi gata pentru a fi folosită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel